Regija
ZAŠTITNIH MASKI NE NEDOSTAJE

Tvornice, udruge i gradovi pomažu u nabavi maski
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
VIROVITICA

Ovih je dana velika potražnja za zaštitnim maskama, pa su tako mnogi u vlastitim proizvodnjama počeli pomagati. Prva vijest dolazi iz Virovitice, gdje su podsjetili na priču iz 2015. godine, kada je Grad dobio od Mirka Čavarušića, na inicijativu njegova brata – vijećnika Ivana Čavarušića, 6240 maski, koje su bile namijenjene za Civilnu zaštitu. Sada su od velike važnosti za zaštitu od koronavirusa. Virovitica ima na raspolaganju dovoljan broj maski za sve koji su najizloženiji u obavljanju svakodnevnih obveza. Crvenom križu je ustupljeno 1000 maski za volontere i za korisnike koje obilaze. Maske su dane i djelatnicima gradskih tvrtki i članovima operativnih snaga koji u ovo vrijeme, kada većina ostaje kod kuće, moraju raditi s ljudima. Obitelj Škrinjar iz Pitomače vlasnik je butika Mali anđeo u kojemu prodaju i proizvode odjeću te opremu za krštenje djece. Njihov pogon dio je svog radnog vremena odvojio šivanju medicinskih maski, koje potom odlaze u bolnice.

– Prije nekoliko dana odlučili smo pokloniti svakoj bolnici u Hrvatskoj 200 višekratnih maski. Do sada imamo naručeno više od 20.000 komada – kaže vlasnik Zlatko Škrinjar.

Orahovačka udruga Red vitezova Ružice grada krenula je u izradu pamučnih višekratnih maski, koje će namijeniti ustanovama kojima su prijeko potrebne i pozvali su građane preko društvenih mreža da sudjeluju u pomoći pri saznavanju navedenih ustanova, rekao je predsjednik udruge Vlado Grgić. U Slatini poduzeće Zlatna nit do sada je proizvodilo zaštitnu odjeću i obuću, a u jednom se danu pogon transformirao u proizvodnju maski.

- Napravili smo kalkulaciju kojom će pokriti troškove i prodajemo maske po najmanjoj cijeni koja se danas može naći na tržištu u Hrvatskoj. Proizvedemo oko 4000 maski dnevno u dvije smjene. To je naš doprinos i vjerujem kako će pomoći – rekao je vlasnik Zlatko Rabik. V.G.
Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike