Kultura
POŽEŠKA NOĆ MUZEJA 2020.

Izložba o barunu Trenku s novim sadržajima
Objavljeno 28. siječnja, 2020.
Požeška Noć muzeja bit će, osim važnih nacionalnih muzejskih obljetnica,dodatno u znaku povijesne osobe baruna Trenka, o kojem je postavljena izložba Barun Trenk, novo lice legende. Uz to, posjetiteljima će biti ponuđeni dodatni sadržaji već od 18 sati, od kada će najmlađi posjetiteljima moći sudjelovati u radionici U Trenkovoj kapi, pod vodstvom učiteljice likovne kulture Sanje Mišić. U sklopu programa pripremljen je i razgled izložbe o barunu Trenku, uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje Ljiljane Marić i uz dodjelu zahvalnica donatorima i volonterima te suradnicima muzeja u 2019.


- Velike muzejske obljetnice Gradski muzej Požega u protekloj je godini ostvario suradnju s brojnim ustanovama i pojedincima u Požegi, ali i izvan Požege, te im ovom prilikom želimo zahvaliti na suradnji. U suradnji s mačevalačkim klubom ‘Dmitar Zvonimir‘ iz Osijeka prezentirat ćemo ovu sportsku i borilačku vještinu te njezin razvitak tijekom povijesti, a u suradnji sa šahovskim klubom ‘Vina Markota‘ iz Pleternice organizirat ćemo revijalni šahovski turnir Barun Trenk - napomenula je ravnateljica Mirela Pavičić Hein.


Šahovski klub iz Pleternice bilježi 40 godina tradicije pod raznim imenima, a u novije vrijeme nose ime ‘‘Vina Markota‘‘. Za Noć muzeja njihov igrač Hrvoje Vlahov odigrat će sa zainteresiranim građanima simultanku.
- Tko uspije pobijediti Vlahova, bit će nagrađen bocom vrhunskog vina - najavio je predsjednik kluba Marijan Kanjković. B. Tesari Starčević
Možda ste propustili...

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike