Kultura
PREMIJERA DUHOVITE I DIRLJIVE MELODRAME LUTZA HÜBNERA

Boksačko srce: kad aplauz ne prestaje
Objavljeno 20. siječnja, 2020.
Boksačko srce krenulo je u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog na svoj kazališni put. Početak kakvog se samo može poželjeti, premijera u sjajnom ozračju, a nakon izvedbe publika aplauzom jednostavno nije puštala s pozornice Marka Torjanca i Filipa Vidovića, kojima se su na naklonu pridružili autor završne slike Nikola Plečko (Nik Titanik) i skladatelj izvrsne glazbe u predstavi – Milorad Stranić.

Duhovita i dirljiva melodrama Boksačko srce Lutza Hübnera ponudila je premijernoj publici izvedbu za pamćenje. Velika kazališna kreativnost Marka Torjanca u čak četiri segmenta - režija, gluma, scenografija i oblikovanje svjetla - itekako se isplatila. Izvrstan je i Jojo u izvedbi Filipa Vidovića, odlična glazba Milorada Stranića i kostimografija Đurđe Janeš, vidljiv je bio trud velike ekipe predstave kako bi Boksačko srce ovako uspješno zaživjelo.

Veliki pljesak dočekao je Marka Torjanca i Filipa Vidovića i nakon predstave na domjenku, kad su im svi željeli čestitati na izvrsnim ulogama. Premijeri su nazočili predstavnici Ministarstva kulture i Grada Zagreba, kao i Vesna Nađ, Katarina Peović, Marijana Sumpor, Mirela Mikić Muha, Jadranka Lajtman, Marina Pavković, Goran Beus Richembergh.

Mnogo glumaca došlo je pogledati i podržati "Boksačko srce" svojih kolega: Lela Margitić, Marija Sekelez, Helena Buljan, Asja Jovanović, Slavica Knežević, Vitomira Lončar, Perica Martinović, Natalija Đorđević, Petra Kurtela, Đimi Jurčec, Duško Valentić, Tomislav Štriga, Damir Šaban, Vicko Ruić, Silvio Vovk... kao i redatelji Snježana Banović, Petar Krelja i Vinko Brešan. Naravno, premijeru nije propustila ni Gordana Gadžić, glumica, producentica i mama Filipa Vidovića. Na premijeri je bilo i mnogo poznatih TV lica: Elizabeta Gojan, Daniela Trbović, Davor Meštrović, Dražen Ilinčić, Duško Ćurlić. N.Vek.
NA PREMIJERI I ŽELJKO MAVROVIĆ
Kako izgleda Boksačko srce na kazališnim daskama došao je na premijeru provjeriti i naš proslavljeni bivši boksač Željko Mavrović te s glumcima prokomentirao predstavu.

Predstava nastala u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino ponudila je optimizam i ‘ne odustati’ kao jedinu ispravnu opciju, ponudila je i puno smijeha publici koja je izvedbu i njezine poruke od srca prihvatila. Nova izvedba Boksačkog srca već je 6. i 21. veljače, također u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJEN ROMAN "TAJKUNOVA KĆI"

Tafra: Novinari su male bebe za književnike

PRIPREME ZA 26. DANE MILKA KELEMENA

Predstavljanje festivalskog progama 30. ožujka

ZA 150. GODIŠNJICU ROĐENJA SLIKARA

U Viškovcima bista slikara Tišova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN ROMAN "TAJKUNOVA KĆI"

Tafra: Novinari su male bebe za književnike

2

FILMSKI NATJEČAJ ZA DJECU I MLADE

Naš online život o kojem roditelji ništa ne znaju

3

NOVI RAD DAMIRA BARTOLA INDOŠA:

Kuća ekstremnog muzičkog kazališta