Osijek
UGOVOR OBŽ-A I HŽ-A

Studenti će plaćati 25 % karte
Objavljeno 17. prosinca, 2019.
Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, potpisali su jučer Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije za 2020. godinu.

Zahvaljujući subvencioniranju Osječko-baranjske županije s 25 posto i HŽ-a s 50 posto studenti će od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine plaćati samo 25 posto vrijednosti putničke karte, putujući od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i obrnuto.

- Ovime želimo studentima s područja naše županije pomoći u školovanju, za što smo izdvojili 300 tisuća kuna. Pozivam ih sve da se jave našem Upravnom odjelu za gospodarstvo i na taj način ostvare ovu pogodnost - poručio je Ivanović.

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić izjavio je kako ovom mjerom njegova tvrtka u suradnji s lokalnom zajednicom želi poticati i unaprijediti putnički prijevoz, zbog čega su ove godine uveli dvije direktne linije Osijek - Slavonski Brod te Slavonski brod - Osijek.

Pročelnica Upravnog odsjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović objasnila je na koji način studenti mogu ostvariti pravo na jeftiniji prijevoz:

”Da bi ostvarili ovu povlasticu, redoviti studenti moraju u Upravni odjel za gospodarstvo donijeti potvrdu da su redoviti studenti. Na temelju te potvrde mi ćemo im izdati drugu potvrdu s kojom se moraju javiti na blagajne HŽ-a, gdje će napraviti pametnu karticu koja će im dalje služiti za sva njihova putovanja. Postoje dva tipa karte, mjesečna karta namijenjena studentima koji svakodnevno putuju iz mjesta boravišta na fakultet i pojedinačne karte za studente koji su s područja OBŽ-a, ali studiraju negdje dalje u Republici Hrvatskoj ili studiraju u našoj županiji, ali ne putuju svakodnevno. Nakon što jednom izvade pametnu karticu, ona će im služiti trajno, odnosno dok županija bude sudjelovala u ovom projektu.”
I. Alilović
Najčitanije iz rubrike