Regija
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA VPŽ-A

Najveći proračun -
632.600.000 kuna
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
Najviše je proračunskog novca isplanirano za ulaganja u zdravstvo, gospodarstvo i obrazovanje
VIROVITICA

Na Skupštini Virovitičko-podravske županije izglasan je najveći proračun u povijesti županije u iznosu od 632.600.000 kuna, što je više od 132 milijuna kuna u odnosu prema 2019.

Pokazatelj je to i rast investicija i provedbe EU projekata, po čemu je Virovitičko-podravska županija, a dokazali su to i podatci proračuna, gledajući povučena sredstva po glavi stanovnika, lider u Hrvatskoj. Župan Igor Andrović predstavio je predstojeće projekte.

– Predviđen je završetak projekata energetskih obnova, škola i sportskih dvorana diljem županije, a bit će sagrađene i dvije nove škole, u Kladarama i Vukosavljevici. Od iduće ćemo godine u Virovitici ponovno imati Stručni studij drvne tehnologije, a sa 600.000 kuna stipendirat ćemo redovne studente i izdvajati za deficitarna zanimanja. U 2020. izdvojit ćemo do sada najvažnija sredstva za sport u iznosu od 700.000 kuna, a sa 120.000 kuna dat ćemo potporu braniteljskim udrugama - kaže župan Andrović te izdvaja i projekte koji se odnose na gospodarstvo te ih označava kao najunosnije.

- Riječ je o završetku gradnje Tehnološko-inovacijskog centra i Centra za istraživanje u mljekarstvu. Od novih projekata iduće godine krećemo s izradom projektne dokumentacije za sušionicu povrća, koja je vrijedna više od četiri milijuna kuna. Novi proračun donosi znatno veća sredstva za ulaganje u poljoprivredu, gdje, za potpore male vrijednosti, s ovogodišnjih 500.000 kuna, iznos povećavamo na milijun kuna. Za poticanje razvoja malih i srednjih poduzetnika u drvoprerađivačkoj industriji osigurano je 500.000 kuna, a za poticanje tradicijskih obrta i malih proizvođača, uz Hrvatsku obrtničku komoru, izdvojit će se više od 100.000 kuna. Kao i uvijek do sada, pripremat ćemo dokumentaciju za neke buduće projekte, pa ćemo tako za projektnu dokumentaciju za Centar za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnosti izdvojiti 1.300.000 kuna, a za istraživanje geotermalnog potencijala dodatnih 1.200.000 kuna - rekao je župan.

Vladimir Grgurić
Edukacije liječnika
Župan Andrović najavio je i nastavak ulaganja u zdravstvo te jedan veliki novitet. “Uz nastavak započetih projekata obnove bolnice i domova zdravlja, nova je stavka 200.000 kuna za edukaciju liječnika, nastavljamo subvenciju najma stanova za liječnike, kao i subvenciju za kamate njihovih stambenih kredita, za što ćemo izdvojiti više od 400.000 kuna”, kaže župan.
Možda ste propustili...

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike