Osijek
TJEDAN RAČUNALNIH ZNANOSTI “IT&TI” NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Mnogi studenti društvenih znanosti žele se uključiti u industriju budućnosti
Objavljeno 10. prosinca, 2019.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku (EFOS) jučer je otvoren Tjedan računalnih znanosti “IT&TI”, u organizaciji članova studentske udruge Ekonomsko-društveno-informacijskih tehnologija (EDIT), osnovane u ožujku ove godine.

Tjedan računalnih znanosti održava se u diljem svijeta od 9. do 11. prosinca, a ovaj osječki bit će obilježen predavanjima gostiju iz IT industrije. Tako je prvi dan počeo predavanjem Branimira Valentića o poslovima unutar IT industrije koji se mogu obavljati bez diplome računalstva, nakon čega je Mihael Tomić studentima EFOS-a održao predavanje na temu budućnosti digitalnih sučelja. Osim teorijskog, zainteresirani će imati priliku usvojiti i praktična znanja, kroz radionice razvoja mobilnih aplikacija, izrade web-stranica, 3D modeliranja i slično.

- Na našem fakultetu postoji mnogo udruga, međutim, ni jedna nije povezana s informacijskim tehnologijama, a kako je to industrija budućnosti, posebno razvijena u Osijeku, smatramo da unutar nje možemo naći dobre poslove i razviti dobre karijere, što je bio i glavni povod za osnivanje ove udruge. U okviru našeg smjera učimo programirati i izrađivati web-stranice, tako da neku podlogu već imamo, međutim, bez dodatnog rada i usavršavanja teško ćemo se uključiti u tržište rada - ističe predsjednica udruge EDIT Višnja Rakuša, uz napomenu da osim edukativnog Tjedan donosi i zabavni program humanitarnog karaktera.

- Želja nam je prikupiti donacije za Centar Klasje da bismo pomogli potrebitima u ovo blagdansko vrijeme - dodaje Višnja Rakuša.

Zabavni program održava se sva tri dana tijekom kojih će posjetitelji imati mogućnost usporediti sve četiri generacije igraće konzole Play Station. Službeno zatvaranje tjedna bit će u četvrtak, 12. prosinca, u klubu Tufna u Tvrđi, uz prigodnu klupsku večer pod nazivom Program tvog kompjutera.

Danas, u 9 sati, Matej Arlović govorit će o razvoju mobilnih aplikacija, Ivan Bosnić o izazovima project managera (od 12 do 14 sati), a Alen Terzić i Željko Ronta od 3D modeliranju (od 18 do 20 sati). U srijedu, u 14 sati, na rasporedu su predavanja Marka Bilića (izrada web-stranica) te Alena Terzića i Željka Ronte (3D modeliranje). Zabavni program tijekom kojeg možete demonstrirati svoje vještine na nekoj od igrica konzole Play Station na rasporedu je sve vrijeme trajanja Tjedna računalnih znanosti.
I. Alilović
Bez dodatnog rada i usavršavanja teško ćemo se uključiti u tržište rada, ističe Višta Rakuš iz udruge EDIT
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike