Dome slatki dome
INOVATIVAN DIZAJN KAKO BI SE OSJEĆALI ŠTO UGODNIJE

Praktična rješenja za svaki kutak u domu
Objavljeno 5. prosinca, 2019.
Inovativan dizajn potreba je suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve

Uređenje doma treba prilagoditi prostornim mogućnostima, osobnim potrebama i željenim stilskim odrednicama. Moderno uređenje doma najčešće je minimalističko, praktično za upotrebu i održavanje s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika.


Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer će možda baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate.


Dječja je soba obično najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati novitetima i čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima probleme sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Odabirom kreveta u obliku terenca ili sportskog automobila pripremite mališane za putovanje u svijet snova, koje će u ovakvom vozilu sigurno biti uzbudljivo!


Dječju sobu možete učiniti inovativnom i zanimljivom na različite načine, a jedan od njih odabir je ormara čije fronte predstavljaju ploču za pisanje. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine.
Ako često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac, koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju ili spavaću sobu kao dodatni element. Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite neizravnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus koji svojom atraktivnošću, a pogotovo u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija prostora koja se doživljava vrlo ‘’laganom’’ na zidu.


Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
Praktično i ugodno
Praktičnih i inovativnih rješenja je mnogo, a ideje za takve elemente proizlaze upravo iz problema koji se nameću korištenjem prostora. Inovativan dizajn odgovor je na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve radi toga kako biste se osjećali što ugodnije i praktičnije u svom domu. Ako tražite praktično rješenje za postavu prijenosnog računala, odaberite rješenje koje predstavlja uska povišena komoda u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo.
Možda ste propustili...

INTERIJER PRAKTIČNI I INOVATIVNI DETALJI

Ocrtavaju vašu osobnost i prostoru daju identitet

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana