Osijek
PODJELA POČINJE U ČETVRTAK

Paketi života za 2400 korisnika
Objavljeno 17. studenog, 2019.
Još jednom je humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” uspjela organizirati podjelu paketa života za oko 2400 članova obitelji u socijalnoj potrebi. Podjela paketa za studeni počinje u četvrtak (21. studenoga) i obavljat će se u vremenu od 10 do 13 sati te svakog sljedećeg radnoga dana u istome razdoblju, i to sve do isteka zaliha.

Kao što je to uobičajeno, svaki paket života sadržava 18 proizvoda, i to ukupne vrijednosti od 235 kuna. Predsjednica “Rijeke ljubavi” Štefica Čučak ističe da višečlane obitelji s tom količinom hrane mogu preživjeti samo nekoliko dana.

- Nažalost, više od tisuću članova obitelji ostaje bez pomoći, ali svakako smo zahvalni našim donatorima koji su i ovaj mjesec pomogli da uopće možemo složiti pakete života. Uz Osječko-baranjsku županiju, s projektom “Za bolje sutra”, zahvaljujemo i trgovačkim lancima koji su se pridružili humanitarnoj akciji podjele pomoći potrebitima, odnosno onima koji preko aplikacije Banka hrane svakodnevno doniraju kruh i slastice, odnosno omogućuju doručak najmlađim našim članovima, a čemu se oni neizmjerno vesele – istaknula je Čučak. Dodajmo da su tu i stalni donatori higijenskih potrepština te slavonski proizvođač grickalica. Valja naglasiti da je sva donacija koju daruju dobročinitelji uklopljena u podjelu paketa života svakoga mjeseca, pa tako će biti i ovaj mjesec.

No humanitarna udruga “Rijeka ljubavi” misli i na svoje korisnike koji zbog zdravstvenoga stanja ne mogu biti prisutni. Pomoć će starim, bolesnim i korisnicima koji su osobe s invaliditetom članovi udruge dovesti u njihove domove.

A kako se ne bi stvorile velike gužve pri podjeli u prostorijama udruge i izbjegle neželjene situacije, iz “Rijeke ljubavi” apeliraju na korisnike da ne stvaraju velike redove i gužve, odnosno da se rasporede pri podjeli u sljedećih nekoliko dana. Upravo je stoga podjela organizirana do kraja mjeseca (30. studenoga), odnosno do isteka zaliha. M. Mihelić
Možda ste propustili...

DJEČJI KREATIVNI CENTAR DOKKICA

Prijave za kazalište potlačenih

REPREZENTATIVNI DRUŠTVENI DOM U VARDARCU

Najbolji objekt u općini Bilje