Regija
PREVENCIJA

Akcija "Brkati studeni"
Objavljeno 10. studenog, 2019.
POŽEGA


"Movember – brkati studeni" obilježen je ove godine šesti put javnozdravstvenom akcijom u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo i Županijske lige protiv raka Požeško-slavonske županije.


- U Republici Hrvatskoj bilježi se 80 posto preživljenje nakon dijagnoze raka prostate, a ti rezultati uvijek mogu biti i bolji. Idemo k tome, imamo vidljivi porast preživljenja, a poruka našim muškarcima uvijek je ista – preventivni pregled i kontrola zdravlja imaju presudno značenje - poručila je dr. Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo i predsjednica Lige protiv raka.


- Moramo biti svjesni kako i jači spol nije ništa manje rizičan jer bolest ne bira ni spol ni godine. Prevencija je ta koja spašava i koja na vrijeme može spriječiti ono najgore. Zavod za javno zdravstvo, Opća županijska bolnica Požega i Grad Požega složni su u namjeri da se osviještenost sugrađana o važnosti preventive podigne na najvišu razinu - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić, pridruživši se volonterima Lige protiv raka.
- U sklopu Mjeseca muškog zdravlja u Općoj županijskoj bolnici Požega održat će se za liječnike tečaj dijagnostike i liječenja tumora prostate, na koji dolaze liječnici iz referalnog centra iz Zagreba te iz Kliničkog bolničkog centra Osijek, kao predavači koji će predstaviti metode dijagnostike i otkrivanja te bolesti - najavio je tajnik Lige protiv raka, dr. Nikola Gotovac. B.S.T.
Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike