Regija
NOVAC UPRIHODOVAN OD DRŽAVNE ZEMLJE GRAD NEIZRAVNO VRAĆA POLJOPRIVREDNICIMA

Za poljoprivrednu infrastrukturu 600.000 kuna
Objavljeno 6. studenog, 2019.
ŽUPANJA - U ovoj će godini Grad Županja u uređenje poljoprivredne infrastrukture kojom se znatno olakšava pristup obradivim površinama, što je poljoprivrednicima od velikog značaja, uložiti oko 600 tisuća kuna. Uređivali su se poljski putovi, kanali, rješavali kanalski propusti, radilo izmuljivanje, tarupiranje… Na taj način, kazao nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Josip Nikolozo (na slici), Grad Županja poljoprivrednim proizvođačima na tome području neizravno vraća novac koji je u gradski proračun prikupljen na ime zakupa i prodaje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske. Riječ je o namjenskim sredstvima koja se u Gradu Županji već godinama u najvećem dijelu ulažu u održavanje poljskih putova, a koriste se i za subvencije poljoprivrednicima i za analizu tla, ovisno o iskazanim potrebama.


- U gradskoj upravi stvarno vode računa o uređenju lenija i ostaloj poljoprivrednoj infrastrukturi. Jako smo zadovoljni, jer doista imaju sluha za naše potrebe, a to nam mnogo znači, jer veliki je problem kada nemaš uređen pristup njivi koju obrađuješ i kada su okolni kanali zapušteni. I resorni gradski pročelnik Josip Nikolozo redovito je na terenu, snima situaciju i u stalnom je kontaktu s nama poljoprivrednicima. Doista se po tom pitanju ne možemo požaliti, sve je uredno, pregledno i dostupno - kazao nam je poljoprivrednik Marko Maroševac.
Jedini su problem nesavjesni i neodgovorni građani Županje koji koriste situaciju, pa na uređene poljske putove u rubnim dijelovima grada dovoze i bacaju smeće, što je jako ružna navika. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike