Osijek
PONUDA NEKRETNINA

Prodaju se poslovni prostori u centru, zgrada Panturista...
Objavljeno 23. listopada, 2019.

Naš članak o objavljenom pa ubrzo povučenom oglasu o prodaji hotela u samom središtu grada bio je povod da provjerimo što se na osječkom tržištu nekretnina nudi na prodaju ili u najam a da nije riječ o stambenoj namjeni. Jer, koliko se to nekome sa strane činilo nemogućim, nije tajna kako već duže vrijeme u Osijeku nedostaje slobodnih skladišnih prostora. Velik je dio njih zapravo popunjen uvrećanim proizvodom osječke prerađivačke industrije koji čeka bolja vremena (čitaj: cijenu na globalnom tržištu) kako bi bio pušten u optjecaj...

Kada je riječ o raspoloživom skladišnom prostoru, njime, primjerice, raspolaže Zračna luka Osijek. Riječ je o dvama podnim skladištima, svaki površine od 500 četvornih metara. Naravno, postoji još raspoloživih skladišta, ali je velik dio njih, zbog duže neuporabe, u zapuštenom stanju...

No zato je relativno dobra ponuda poslovnih prostora. Tako je oglašena prodaja, ali moguće je dogovoriti i najam, cijele poslovne zgrade površine 660 četvornih metara. Bivša je to upravna zgrada Panturista na "Čepinskoj" (nova se uprava preselila na autobusni kolodvor, nap.a.), a zgrada se sastoji od prizemlja, kata i potkrovlja s ukupno 24 ureda i tri toaleta. Zgrada je klimatizirana, a grijanje je na gradsku toplanu. Također, raspolaže vlastitim parkiralištem.

Do raspoloživog poslovnog prostora može se i u najužem gradskom središtu, u Šamačkoj ulici (prekoputa hotela Osijek), prodaja ili najam oglašen je za poslovni prostor, u prizemlju i podrumu poslovno-stambene zgrade. Poslovni prostor u prizemlju je 270, a u podrumu skladište od 150 kvadrata. Donedavno je ondje bila filijala jedna domaće banke.

U samom centru za prodaju se nudi i poslovni prostor od nekoliko zasebnih ureda, postorije za sastanke, čajne kuhinje, spremišta, WC-a (...), ukupne površine malo manje od 200 kvadrata.

U centru, nekoliko stotina metara od konkatedrale, u ponudi je višenamjenski poslovni prostor, oglašivač kaže - idealno za fitness dvoranu. Poslovni prostor proteže se na ukupnoj površini od 150 četvornih metara.

Naposljetku i u robnoj kući na Trgu slobode u cijelosti je za najam raspoloživ podrumski prostor.

U Stadionskom naselju prodaje se samostojeći poslovni prostor, prodajni prostor s dva skladišta ukupne površine 250 četvornih metara, u središtu industrijske zone prodaje se reprezentativan multifunkcionalan poslovni prostor, prodaje se i uglovnica, poslovna zgrada u Stepinčevoj ulici...

Dakle, zanimljivih ponuda ima, no ovo se, kažu nam ljudi iz nekretninskog sektora, ne može dovesti u svezu s trenutačnom situacijom jer poslovnim prostorima se tržilo i u vrijeme znatnije gospodarske ekspanzije grada na Dravi.

Dario Kuštro
Marijan Matijević

Ljubek, nekretnine Matijević

Za razliku od stanova, u Osijeku je trenutačno veća ponuda poslovnih prostora od potražnje. Tolika da je nekim prostorima sada cijena upola niža od prvotno oglašene.
EURODOM I KAPPA
Osijek ima i dva atraktivna poslovna tornja - Eurodom, koji se počinju polako puniti sadržajem. Oni su već duže vremena završeni, što se tiče vanjskih građevinskih radova, pa Osječane intrigira kada će se i s kim početi puniti njihova unutrašnjost. Raniji je odgovor, a koji je još na snazi, da o tome odlučuju - vlasnici. A nakon što se vlasnički razriješilo pitanje oko Kappa centra, i ondje je počelo popunjavanje ureda.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FINALE ZIMSKIH SNIŽENJA

Odjeća, obuća i sportska oprema sniženi za 70 %

2

TKO GUBI PRAVO NA SOCIJALNU POMOĆ

Mjesečno manje i do 30-ak korisnika

3

“PAJINO” SLAVONSKO SIJELO

Već 50 godina čuvaju bogatu tradiciju folklora