Crna kronika
ZAUSTAVLJEN KOD NAPLATNE POSTAJE

Turčin autocestom jurio 196 km na sat
Objavljeno 7. listopada, 2019.
ZAGREB

Turski državljanin jurio je u petak autocestom A3, prema Zagrebu, brzinom od 196 kilometara na sat. Zagrebačka policija dobila je dojavu u petak u 15.30 sati da se po autocesti kreće Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim upravlja nepoznata muška osoba i svojom vožnjom ugrožava sigurnost sudionika u prometu. Petnaest minuta kasnije policajci su uočili opasno vozilo te su utvrdili da se vozač nepropisno kreće lijevim prometnim trakom iako desni traka nije zakrčen vozilima te da se kreće nepropisnom brzinom od 196 kilometara na sat, smanjeno za 10 posto tolerancije iznosi 176,4 kilometara na sat. Na toj dionici autoceste brzina je prometnim znakom ograničena na 120 kilometara na sat.

Vozač i vozilo zaustavljeni su s pomoću svjetlosnih znakova "STOP POLICIJA" kod naplatne postaje Zagreb Istok, gdje je nadzorom utvrđeno da je navedenim vozilom upravljao 56-godišnji državljanin Turske. Vozač je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na mjestu prekršaja platio novčanu kaznu u polovičnom iznosu od 1000 kuna, a za prekršaj prekoračenja brzine za 50 kilometara na sat više od dopuštene, na mjestu prekršaja mu je izdan obvezni prekršajni nalog s izrečenom novčanom kaznom u iznosu 5000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B-kategorije u trajanju od mjesec dana.

Sljedećeg dana, na području Samobora, mladi je pijani vozač izazvao prometnu nesreću. U subotu u 20 sati 19-godišnjak je upravljao automobilom Ford Focus, zagrebačkih registracija, pod utjecajem alkohola od 1,21 promil. Mladić se kretao automobilom kroz mjesto Vrbovec Samoborski, kolnikom nerazvrstane ceste Vrbovec u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 8, u blagom lijevom preglednom zavoju, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama izgubio je nadzor nad vozilom te u zanošenju vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika. Potom je vozilom sišao na meki teren, gdje se nastavio nekontrolirano kretati, a potom se vratio na kolnik i vozilom sletio u neograđeni dvorišni prostor i udario u stablo. U prometnoj nesreći 18-godišnji putnik ozlijeđen je teško, a drugi putnik i vozač ozlijeđeni su lakše. S.Lacić
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike