Regija
SVEČANA AKADEMIJA

Peti put obilježili Dan hrvatskih branitelja
Objavljeno 17. rujna, 2019.
POŽEGA - Mladim generacijama mora se govoriti istina, nisu ove mlade generacije nesretne, one su sretne jer su rođene i otvorene su im mogućnosti za život u suverenoj hrvatskoj državi. Stvorena je fama da ova država ne valja, da ne pruža budućnost. Ova država daje budućnost, samo moramo svakom mladom čovjeku objasniti da nam tijekom cijele povijesti nitko ništa nije davao, već se uporno svojim znanjem, naporom, u znoju lica svoga i u krvi svojih vojnika stvarala budućnost – poručio je na svečanoj akademiji za Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije Josip Lucić, umirovljeni general zbora, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga.


Obilježavanje je počelo misom u kapelici sv. Ivana Krstitelja u krugu Vojarne 123. brigade HV-a i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu 123. brigade. Na svečanoj akademiji u gradskom kazalištu o značaju obljetnice pada požeške vojarne, Domovinskom ratu i golemom doprinosu i žrtvama branitelja govorili su Anto Pavličević, predstavnik koordinacije braniteljskih udruga Požeško-slavonske županije, župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, Željko Glavić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Cvjetko Obradović, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i izaslanik premijera Vlade RH. U sklopu svečanosti predstavljena je knjiga "Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu – svjedočanstva" o kojoj su govorili medicinske sestre Ljerka Pavković i Agneza Aleksijević te Cvjetko Obradović i Ivica Pejnović. Knjiga na 336 stranica donosi 90 svjedočanstava, a izdana je pod pokroviteljstvom Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata.
Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije obilježava se peti put, a istoga dana 17. rujna 1991. osvojena je kasarna JNA u Požegi, danas Vojarna 123. brigade Hrvatske vojske. B.S.T.
Možda ste propustili...

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike