Regija
NEVEN GVOZDANOVIĆ UPECAO SOMA KAPITALCA

Mrcina od 103 kilograma novi rekorder u Lapovcu
Objavljeno 11. rujna, 2019.
Borba sa somom od 252 centimetra bila je izrazito teška i trajala je dva sata. Neopisiv je osjećaj pobijediti toliku ribu

U noći s nedjelje na ponedjeljak mladi ribič Neven Gvozdanović (24) ulovio je do sada najvećeg soma na Lapovcu, grdosiju od 103 kilograma dugu čak 252 centimetra. Neven iz Brezika Našičkog dugogodišnji je član Športskog udičarskog društva Šaran Našice, a peca od djetinjstva.

- Ne mogu vam opisati osjećaj, to je ono zbog čega se živi i ide u ribolov – rekao je Neven Gvozdanović još uvijek pod dojmom svog ulova. Ipak ovako veliku ribu nije mogao izvući sam, pa su mu u tome pomogli prisutni ribiči: Dražen Resler, Vlado Kramarić, Nebojša Gvozdanović te sestra Nevena, koja je to sve fotografirala. "Izvlačenje soma bilo je mukotrpno i trajalo je skoro dva sata. Borba s njim bila je izrazito teška, ali neopisiv je osjećaj pobijediti toliku ribu", dodaje Neven.

Između fakultetskih obveza, na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Neven se najbolje opušta uz ribolov, a u posljednje vrijeme isključivo peca noću, kada je i najveća mogućnost za ulov soma ili smuđa. Som je ulovljen na mamac manje ribe, deverike, površinskim načinom lova. Iako se nije nadao ovakvom kapitalcu, znao je da ih u Lapovcu ima, a ovo je možda i najveći živući. Ribu su čistili gotovo cijeli dan, meso izvrsne kvalitete su međusobno razdijelili, a glava će na preparaciju kao trofej ovog povijesnog ulova. Do sada je obitelj Gvozdanović, u kojoj su osim Nevena, tata Nebojša, pa i sestra Nevena u ribolovu, ulovila također značajne primjerke do nekih 40 kilograma. Zbog toga su Gvozdanovići često bili dio raznih kupova, no u posljednjih nekoliko godina bave se isključivo slobodnim ribolovom. Dosadašnji rekorder na jezeru Lapovac bio je som od 84 kilograma, kojeg je u svibnju ove godine ulovio Josip Marković.

Ivona Ćosić
Možda ste propustili...

‘’ERSTE PLAVA LIGA’’

Podgoračani će na državno u atletici

PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta

Najčitanije iz rubrike