Sport
MAREK HAMŠIK

Bilo bi nevjerojatno
dobiti druge na svijetu
Objavljeno 5. rujna, 2019.

Vezani članci

DOSADAŠNJI SUSRETI

Nikada dosad nismo slavili kod Slovaka

Slovačka nogometna reprezentacija do sada je samo dva puta sudjelovala na velikim međunarodnim natjecanjima. Prije devet godina nastupili su na SP-u u Južnoj Africi, jedinom World Cupu na kojem nije bilo Hrvatske te na europskom prvenstvu u Francuskoj 2016. godine.


Na oba natjecanja prošli su skupinu, međutim, zapeli su već u osmini finala. Motiv Slovaka u kvalifikacijama za EURO 2020. je velik, žele ponovno na veliko natjecanje.


- Nadam se kako ćemo osvojiti tri boda. Bilo bi nevjerojatno pobijediti svjetske doprvake - kazao je kapetan slovačke vrste Marek Hamšik.


- Igramo kod kuće i znamo što želimo. Vjerujem kako će pomoći i pun stadion u Trnavi - dodao je veznjak kineskog Dalian Yifanga, koji je 12 godina nosio dres Napolija, prije nego što je u veljači preselio u Kinu. Bio je idol Napulja, no nakon odlaska u tom dijelu Italije je nepoželjan, jer se "prodao za kineske milijune".
- Hrvatska je svjetski doprvak s brojnim zvijezdama u momčadi, dolaze u Slovačku po tri boda. Nakon što su posrnuli u Mađarskoj ne mogu si dopustiti novi poraz. Međutim, mi smo spremni pokvariti njihov plan - naglasio je Hamšik. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike