Crna kronika
ZAUSTAVLJAJU IH SVAKOG DANA

Pijani vozač dobio 29.200 kuna kazne
Objavljeno 22. kolovoza, 2019.
ZAGREB

Kaznom u iznosu od gotovo 30 tisuća kuna te zabranom vožnje osobnog automobila godinu dana, u utorak je na velikogoričkom Općinskom sudu kažnjen vozač (38) koji je pod utjecajem alkohola u utorak u Velikoj Buni automobilom naletio na dvije maloljetne pješakinje, koje su pritom lakše ozlijeđene. Zagrebačka je policije priopćila kako je 38-godišnjak vozio Opel Astru kroz Veliku Bunu te kod kućnog broja 102 zbog neprilagođene brzine naletio na dvije maloljetnice koje su pješačile uz rub kolnika. Lakše su ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb.

Policija je alkotestiranjem 38-godišnjaku izmjerila 1,8 promila alkohola u krvi, a vozio je dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti i dok mu je istekao rok važenja prometne dozvole. Osumnjičeni 38-godišnjak je u utorak, uz optužni prijedlog, prepraćen na Prekršajni odjel velikogoričkog Općinskog suda, gdje je pravomoćnom presudom proglašen krivim te je kažnjen novčanom kaznom od 29.200 kuna, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od 12 mjeseci, koja će stupiti na snagu tek kada ponovo bude stekao uvjete za vožnju, odnosno kada, i ako, bude prošao na zdravstvenom pregledu.

S mnogo manjom kaznom izvukao se turski državljanin koji je po autocesti A3 automobilom jurio brže od 200 kilometara na sat. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave sisačko-moslavačke, u utorak oko 19.30, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac zaustavljen je osobni automobil Jaguar, njemačkih registracija, kojim je iz smjera Lipovca brzinom od 215 km/h upravljao 26-godišnji državljanin Turske. Zbog prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine od 130 km/h, izdan mu je obavezni prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije na području Hrvatske u trajanju od mjesec dana. Vozač je na licu mjesta platio kaznu, a potom je u zadanom vremensku nastavio s vožnjom, nakon čega je napustio Hrvatsku.

Autocesta A3 svakodnevni je mamac za vozače koji vole jurnjavu, a nemali ih broj vozi brže od 200 km/h. Određeni broj bude zaustavljen i kažnjen od strane posada policijskih presretača iz Sisačko-moslavačke, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske PU.
M.Bugarić/H
Možda ste propustili...

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike