Dome slatki dome
DIZAJN UČINITE SVOJE DVORIŠTE ZABAVNIJIM

Bazen za užitak i pravo opuštanje
Objavljeno 1. kolovoza, 2019.
Pruža za svakoga ponešto: od osvježenja u vrućima danima do večernjih partyja

Odabir bazena ovisit će o veličini raspoloživog prostora u dvorištu, željenom dizajnu i obliku te financijskim sredstvima koje ste spremni uložiti. Ukupan dojam bi se trebao uklopiti u već postojeći način uređenja kuće i okoliša, bilo da se radi o modernom, rustikalnom ili nekom drugom stilu. Kvaliteta ugradnje kao i dodatni sadržaji poput hidromasažnih mlaznica upotpunit će ugođaj trenutaka provedenih u bazenu.

Stručni projekt
Ugradnju bazena povjerite tvrtki specijaliziranoj za obavljanje ovakve vrste poslova. Projekt bazena sa svim potrebnim instalacijama treba biti napravljen stručno kako bi ugradnja kao i buduća funkcija bazena bili besprijekorni. Loše izvedene instalacije i nestručno ugrađen bazen stvarat će stalne probleme pri korištenju i održavanju. Specijalizirane tvrtke dat će garanciju za svoj rad, a vama sigurnost da će sve eventualne nepravilnosti biti na vrijeme uklonjene.

Osim same ugradnje, pobrinite se i za atraktivan okoliš. Drveće, različite biljke, način popločenja, ležaljke i suncobrani dat će ukupan dojam. Stil uređenja prilagodite vlastitom ukusu, a ne modnim trendovima, jer je važan vaš doživljaj ovog prostora. Prilikom odabira materijala za popločenje staza oko bazena odaberite svakako protuklizne materijale kako biste spriječili mogućnost ozljeda na vlažnoj podlozi. Oblik bazena, veličina i dubina, definirat će način i mogućnosti njegove upotrebe.

Razni obliciBazen može biti dječji, rekreacijski te za plivanje. Zaobljeni bazeni, poput okruglih, elipsastih ili organskih oblika primjereni su za dječje i rekreacijske bazene dok su oni pravokutnih oblika i većih dubina preporučljivi za plivanje. Kvalitetan i pravilno ugrađen preljev bazena omogućit će nesmetano otjecanje vode koja prelazi rub bazena kao i njezino filtriranje. Bez obzira na veličinu i odabrani oblik bazena, uživanje u njegovim čarima je zagarantirano. Uz pridržavanje uputa, koje ste primili prilikom ugradnje, svi poslovi koji se nameću oko održavanja bazena i njegova okoliša bit će vrlo jednostavni. Radost koju pruža bazen u vlastitom dvorištu puno je veća od svih obveza!
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh.
RASVJETA
Rasvjeta bazena i okolnog prostora utjecat će na ukupni dojam. Igra svjetla, vode i bljeska odabrane obložne keramike stvarat će posebne ugođaje i ambijente. Kupanje, odmaranje na ležaljci, druženje s partnerom ili prijateljima bit će kvalitetniji uz atraktivne svjetlosne efekte. Stoga, posebnu pozornost posvetite upravo rasvjeti bazena.
Možda ste propustili...