Novosti
FORTENOVA GRUPA O ROLL-UP KREDITU

Refinanciranje na otvorenom tržištu
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Fortenova grupa refinancirat će roll-up kredit iz lipnja 2017. izdanjem četverogodišnje obveznice u iznosu do 1,2 milijarde eura, uz kamatu od 7,3 posto plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto, a refinanciranje predvodi američki investicijski fond HPS Investment Partners uz sudjelovanje VTB banke, objavljeno je u petak iz Fortenove.

U priopćenju se prenosi izjava glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe Fabrisa Peruška da je ponosan na činjenicu što su pregovorima postigli mogućnost refinanciranja na otvorenom tržištu. "Činjenica da refinanciranje SPFA-e nismo morali tražiti od svojih vlasnika i sadašnjih vjerovnika dokazuje da je naše poslovanje održivo i da ima dobru perspektivu, koju je prepoznao HPS Investment Partners. Također, uključivanje VTB banke, jednog od naših vlasnika te dosadašnjeg kreditora kompanije, u ovo financiranje prema odobrenju njihova kreditnog odbora jasno pokazuje da oni koji dobro poznaju naše poslovanje vjeruju u budućnost kompanije i na tome im zahvaljujem", rekao je.

Inače, roll-up kredit u iznosu od 1,06 milijardi eura realiziran je za pokriće dugova Agrokora. Pregovori o njegovu refinanciranju trajali su duže vrijeme s obzirom na to da je taj kredit, prema podatcima s početka travnja, kada je Fortenova grupa i počela raditi, imao tada osnovnu kamatu od 11,5 posto, a koja je do rujna, kada kredit istječe, trebala narasti do 14 posto, a efektivno do 18 posto. H
Možda ste propustili...

PROIZVODNJA PAPRIKE I KRASTAVACA OPADA

Sve manje domaćeg povrća za zimnicu

MINISTAR KRSTIČEVIĆ UPOZORAVA

Protupožarna sezona još traje

DJEČAK JOŠ NA INTENZIVNOM LIJEČENJU

Talijanskoj djevojčici stanje se popravilo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana