Ekonomija
POTPISALI SPORAZUM

Više šansi za nove poslove braniteljima
Objavljeno 18. srpnja, 2019.

nistarstvo hrvatskih branitelja i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisali su Sporazum o suradnji o poticanju mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja kroz financiranje poljoprivrednih i poduzetničkih projekata.


Sporazum je, kako navode iz HPB-a, rezultat inicijative Ministarstva hrvatskih branitelja kojom se tražila mogućnost financiranja poljoprivrednih i poduzetničkih djelatnosti braniteljskih zadruga, OPG-ova, obrta, trgovačkih društava i drugih subjekata hrvatskih branitelja kao pružanje podrške razvojnim projektima i aktivnostima.Cilj je omogućiti trajniju poslovnu suradnju za razvoj mikro, malih i srednji poduzetnika, više prilika za nove poslove i zapošljavanje, a uvjeti financiranja bit će među najpovoljnijima iz ponude HPB-a. Kao najveća banka u hrvatskom vlasništvu, HPB, kako ističu iz te banke, vidi svoju odgovornost u stvaranju uvjeta za brži razvoj Hrvatske kao poduzetničke zemlje te vjeruju da branitelji i njihove obitelji mogu doprinijeti tom razvoju u čemu ih žele podržati.


Sporazum o suradnji potpisali su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić.
Ministar Tomo Medved izjavio je: "Raduje me nastavak suradnje s Hrvatskom poštanskom bankom s kojom smo prije dvije godine hrvatskim braniteljima omogućili povoljnije stambeno kreditiranje. Potpisali smo sporazum kojim HPB podupire nama vrlo važne mjere poticanja mikro, malog i srednjeg poduzetništva hrvatskih branitelja."
Ministar je zahvalio Hrvatskoj poštanskoj banci na prepoznavanju gospodarskog potencijala braniteljske populacije te na podršci koju pruža ispunjenju ciljeva Ministarstva hrvatskih branitelja.


Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić rekao je: "Malo i srednje poduzetništvo osnovni je stup gotovo svih svjetskih ekonomija. Drago nam je što će ova kreditna linija omogućiti našim hrvatskim braniteljima lakše i bolje uključivanje u svijet poduzetništva, što je važno i dobro za našu zemlju i za branitelje. Trebamo zajedno stvarati uvjete za bolju i uspješniju poduzetničku budućnost Hrvatske. Vjerujem kako ćemo iz ove suradnje svi izvući maksimum."
Potpisivanju Sporazuma nazočili su predstavnici zadruga hrvatskih branitelja te korisnici mjera namijenjenih samozapošljavanju i proširenju djelatnosti iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koje provodi Ministarstvo.Z.Rupčić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZA VRIJEME PANDEMIJE

Osnovano je upola manje novih poduzeća nego lani

2

ČEKA VAS DINAMIČAN POSAO I PRILIKA ZA ODLIČNU ZARADU

"Dobar zastupnik za osiguranje mora biti uporan, a napredovati se može jako brzo"

3

JEDNA SMO OD NAJPOŽELJNIJIH DESTINACIJA

Nijemci na Googleu za odmor najviše pretražuju Hrvatsku