Regija
DONACIJA ZA ŽIVOT VAŽNA

Vrtić Cvrčak dobio drugi AVD uređaj
Objavljeno 9. lipnja, 2019.
VIROVITICA - Virovitički Dječji vrtić Cvrčak postao je jedina predškolska ustanova u Hrvatskoj koja se može pohvaliti ne jednim, nego čak dvama AVD-ovima (automatski vanjski defibrilator). Prvi uređaj vrtiću je prošle godine poklonila udruga "Veliko srce malom srcu", a zahvaljujući potpori dobročinitelja, to je dobro djelo županijska podružnica ove udruge ponovila i prošli tjedan. Uređaj stoji 15.000 kuna, no njegova je stvarna vrijednost neprocjenjiva – oživljava i spašava osobe u srčanom zastoju do dolaska hitne medicinske pomoći.

– Presretni smo što smo uspjeli skupiti dovoljno novca za drugi uređaj i pokloniti ga vrtiću, u zgradi na Trgu dr. Ante Starčevića. Budući da je u toj zgradi oko stotinu djece, predškolaraca, a u blizini su Osnovna škola Vladimira Nazora, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica (COOR), kao i niz zgrada, uređaj je važan za cijeli ovaj dio grada – kaže Irena Gros iz udruge, inače majka djeteta rođenog sa srčanom pogreškom i odgojiteljica u Dječjem vrtiću Cvrčak.

Župan Igor Andrović tom je prigodom podijelio i potvrde o položenom tečaju za korištenje AVD-a, a koji su nedavno prošle ravnateljica i dio odgojiteljica.

– Preko našeg županijskog Zavoda za hitnu medicinu nastavit ćemo edukacije odgojitelja u vrtićima, kao i nastavnika u školama, ali i svih građana, za sigurnu upotrebu AVD-a. - rekao je župan Andrović. V. G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike