Mozaik
PANNONIAN CHALLENGE U ZNAKU ROLERA

Majstori rolanja iz cijelog svijeta oduševili Osječane
Objavljeno 8. lipnja, 2019.
U petak smo imali priliku vidjeti novost ovogodišnjeg PC-a, session vozača romobila

Lavina ekstremnog sportsko-glazbenog ludila, koju su u četvrtak pokrenuli skateri, nastavila se kotrljati i u petak, zasigurno najsadržajnijim danom kada je u pitanju sportski dio Pannonian Challengea, festivala ektremnih sportova koji je i ovoga lipnja Osijek učinio vjerojatno najzabavnijim mjestom u ovom dijelu Europe.


Već oko podneva u skatepark izišli su roleri koji su okupirali rampe sve do 14 sati, kada su na scenu stupili profesionalci, najavivši širokom lepezom spektakularnih trikova veliko finale natjecanja u 18 sati. No, prije najiščekivanijeg događaja dana, publika, koja se i jučer okupila u velikom broju, imala je priliku vidjeti veliku novost ovogodišnjeg Pannoniana – scooter ili romobil, kako to prijevozno sredstvo nazivamo u ovom podneblju. Session hrvatskih romobil majstora nikoga nije otavio ravnodušnim, malo tko je slutio kakvi se sve trikovi mogu izvesti na romobilu, i sasvim je izvjesno da će ova disciplina ubuduće dobivati sve veću pozornost.

Ali vratimo se na rolere. Jučer su se na lijevoj obali Drave okupili vrsni znalci ovog ektremnog sporta, od Europe do dalekog Japana, čiji nas je predstavnik Yuto Goto oduševio savršeno orkestriranim trikovima, od kojih su neki nalik na spektakularne piruete kakve smo naviknuli gledati u umjetničkom klizanju. Pobjeda je na kraju ipak pripala odličnom Joeu Atkinsonu iz Engleske, a Japanac Yuto Goto završio je na drugom mjestu. Treći je bio Jelle Briggeman iz Nizozemske, a četvrti Jacob Juul iz Danske.


Ivan Alilović
Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike