Kultura
U NEDJELJU U KD V. LISINSKOG

Mužek & Trio pjevaju od Chaplina, Claptona, Stinga, pa do Arsena
Objavljeno 24. svibnja, 2019.
ZAGREB - Istaknuti tenor Tomislav Mužek nastupit će u nedjelju, 26. svibnja, u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u pratnji Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu, na koncertu na kojemu će "Mužek & Trio" uz specijalne goste izvesti spoj talijanskih kancona, klasike i hitova Erica Claptona, Stinga i Arsena Dedića.

"Proslavljeni hrvatski tenor svjetskoga glasa nakon nastupa na opernim pozornicama milanske Scale, Bayreutha, Drezdena, Pariza, Beča, Berlina, Firence i Tokija dolazi u Lisinski s neočekivanim repertoarom. Sve, samo ne opera!" stoji u najavi.

Trio čine vrhunski glazbenici: gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj Miroslav Lesić; Tomislav Modrić, pijanist, profesor klavira, producent, skladatelj i aranžer, te Mladen Kosovec, harmonikaš i klarinetist, između ostaloga, i član ansambla Tango Appassionato.

"Oni koji su ih već slušali znaju da mogu očekivati neobičan spoj talijanskih kancona i klasike s popularnim numerama. Bit će tu hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona, naravno, sve u posebnom aranžmanu ovih divnih glazbenika", ističe se u najavi.

U planu su i gosti koji će večer u Lisinskom uveličati i učiniti nezaboravnom, a bit će to solisti Ivan Gazibara na kontrabasu, Emil Gabrić na violini te Kristijan Zorjan na perkusijama. Tu je i gudački kvartet: Matej Milošev, Dean Melki, Luka Iveraci, Jasmina Bojić, a uz njih na pozornicu Lisinskog popet će se i velika diva, prva dama hrvatske šlageristike, Gabi Novak.

Koncert je ujedno i promocija albuma snimljenog na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta početkom godine.

"Provjerite kako i što Tomislav Mužek pjeva kada nije pod paskom Zubina Mehte, Riccarda Mutija, Christiana Thielemanna, Gustava Dudamela i drugih velikih dirigenata s kojima je do sada radio. Uvjerite se da veliko pjevačko srce može jednako snažno kucati, a glas strastveno slaviti ljepotu glazbe s Mozartom, Wagnerom, Verdijem ili Puccinijem, kao i u novu umjetnikovu programu s Chaplinom, Claptonom, Stingom ili Arsenom", poručuju iz Lisinskog. HINA/D.Kć.
Na pozornicu Lisinskog popet će se i velika diva, prva dama hrvatske šlageristike, Gabi Novak
Možda ste propustili...

NOVA PREMIJERA KAZALIŠTA PRIJATELJ I TEATRA NA TREŠNJEVCI

Tončica Knez radila je i scenu i kostime za "Smjehuljicu i Mrguda"

IZLOŽBA U TEHNIČKOM MUZEJU

O ljepotama rukotvorina Tohokua

NACIONALNI DAN KATALONIJE OBILJEŽEN PO PRVI PUT U HRVATSKOJ

Ovogodišnja La Diada pod sloganom - Vratit ćemo se

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI UČENIK U PROJEKTU EUROPEAN SPIRIT YOUTH ORCHESTRA

Gustav Kujundžić: Kroz ovakve se projekte razvijamo i rastemo

2

IVANA ŠOJAT NA DVA FESTIVALA

Književnici su na dnu hranidbenoga lanca

3

IZLOŽBA U SLAVONSKO-BRODSKOJ GALERIJI “BECIĆ”

Drveni Ružićev obojeni reljef "Vrata" nikada do sada nije bio predstavljen