Regija
UDRUGA LIČANA SLATINA

Proslavili deset godina postojanja “Vile Velebita”
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
SLATINA - Tradicionalnom zabavom Lička večer u restoranu Giovanni obilježila je desetu obljetnicu postojanja i rada Udruge Ličana Vila Velebita, koja okuplja Ličane s područja grada Slatine i okolice. Pozdravljajući prisutne, predsjednik ove udruge Željko Šnjarić podsjetio je da je osnivačka skupština udruge održana prije deset godina u istom prostoru na inicijativu Tomislava Vukelića, a pozdravio je i prvog predsjednika udruge Đuru Matovinu.

– Osnovni prioriteti i ciljevi Udruge zacrtani su Statutom, a prije svega to je okupljanje građana Slatine podrijetlom iz ličkoga kraja i svih onih koji su na bilo koji način vezani uz Liku, a svojim radom žele održati i unaprjeđivati tradiciju i kulturne veze s Likom – rekao je predsjednik Šnjarić.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović pohvalili su rad udruge te članovima čestitali deseti rođendan i najavili daljnju podršku.

– Drago mi je vidjeti da je i ove godine, na vašu desetu obljetnicu, ova dvorana popunjena do posljednjeg mjesta, što je svakako dokaz da je lička zajednica mnogobrojna u ovome kraju, da su Ličani već dugi niz godina prisutni ovdje i da su svojim radom obogatili i grad Slatinu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju – istaknuo je župan Andrović. Poslije svečane večere dobrom raspoloženju prisutnih pridonijeli su članovi tamburaškog sastava Fantasia i Krunoslav Kićo Slabinac, a potom je održana tradicionalna dražba umjetničkih slika, dresova Dinama i Hajduka s potpisima igrača te boca prvog hrvatskog pjenušca Slatinski biser s potpisima župana Androvića i ministra Tolušića. Sredstva ostvarena na dražbi namijenjena su za odlazak na more djece sa slatinskog područja, koja do sada na more nisu mogla otići, a njihov odlazak Udruga Ličana organizirat će u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa.

Na desetoj Ličkoj večeri bili su također, među ostalim, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske Miran Janečić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, zamjenik gradonačelnika Bojan Plantak, slatinski župnici Nikola Jušić i Dragan Hrgić, te članovi prijateljskih udruga Ličana iz Bizovca, Belišća, Slavonskog Broda i Virovitice.
Petar Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike