Regija
PROSLAVA BIVŠIH STROJARSKO-POLJOPRIVREDNIH TEHNIČARA

Prelistali školski imenik i prisjetili se ispita zrelosti 1969.
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC

Maturanti, njih tridesetak iz dva razreda smjera strojarsko-poljoprivredni tehničar, polaznici donjomiholjačke nekadašnje Srednje škole Braća Ribar, koji su ispit zrelosti položili 1969. godine, okupili su se kako bi zajedno proslavili 50. obljetnicu mature. Proslava je počela prelistavanjem školskog imenika u razredu. Nakon razrednog sata, koji je vodio prof. Matija Bunjevac, susret je nastavljena paljenjem lampiona kod središnjeg križa u spomen na sve preminule kolege i kolegice. Druženje su zaključili u donjomiholjačkom hotelu Slavona.

Iako su danas uglavnom u mirovini, ljudi koji žive obiteljskim životom, mnogi su već postali bake i djedovi, na godišnjice mature, koliko im zdravlje dopušta, rado se odazovu. "Ima nas tridesetak i drago nam je da smo se ponovno vidjeli. Bila je upisano 120 učenika u četiri razreda, međutim, maturiralo je 70 učenika u dva razreda. Kolegama je drago što su se našli. Neki se nisu mogli prepoznati", rekao nam je Zvonimir Božić.

Na proslavu mature došla je i Verica (Balković) Knežević, koje je bila jedna od rijetkih tadašnjih djevojaka koja je maturirala. ‘‘Bilo je puno djevojaka u razredu, ali su se udale i nisu maturirale. Gimnazija mi se nije sviđala, a otac je bio stolar i stalno sam uz njega nešto radila, pa mi se ovaj smjer više sviđao‘‘, rekla je Verica. S.F.
Možda ste propustili...

ZA VJERSKE ZAJEDNICE 63 000 KUNA

U Podgoraču će sagraditi pastoralnu dvoranu

SURADNJA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA

Kazivanja o danima bez najmilijih

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI

Prva pomoć može spasiti živote

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE TURISTIČKI POENTIRATI:

Ubojstvo u Orient Expressu
zbilo se pokraj Strizivojne!

2

DVIJE OSNOVNE ŠKOLE DRUGU GODINU RADE POD ISTIM KROVOM

Zbog otežanih uvjeta rada neki su djecu ispisali iz ove škole

3

GRADSKO VIJEĆE RASPRAVLJALO O DEMOGRAFSKIM MJERAMA

Osobama do 45 godina 15.000 proračunskih kuna za kupnju nekretnine