Regija
PROSLAVA BIVŠIH STROJARSKO-POLJOPRIVREDNIH TEHNIČARA

Prelistali školski imenik i prisjetili se ispita zrelosti 1969.
Objavljeno 20. svibnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC

Maturanti, njih tridesetak iz dva razreda smjera strojarsko-poljoprivredni tehničar, polaznici donjomiholjačke nekadašnje Srednje škole Braća Ribar, koji su ispit zrelosti položili 1969. godine, okupili su se kako bi zajedno proslavili 50. obljetnicu mature. Proslava je počela prelistavanjem školskog imenika u razredu. Nakon razrednog sata, koji je vodio prof. Matija Bunjevac, susret je nastavljena paljenjem lampiona kod središnjeg križa u spomen na sve preminule kolege i kolegice. Druženje su zaključili u donjomiholjačkom hotelu Slavona.

Iako su danas uglavnom u mirovini, ljudi koji žive obiteljskim životom, mnogi su već postali bake i djedovi, na godišnjice mature, koliko im zdravlje dopušta, rado se odazovu. "Ima nas tridesetak i drago nam je da smo se ponovno vidjeli. Bila je upisano 120 učenika u četiri razreda, međutim, maturiralo je 70 učenika u dva razreda. Kolegama je drago što su se našli. Neki se nisu mogli prepoznati", rekao nam je Zvonimir Božić.

Na proslavu mature došla je i Verica (Balković) Knežević, koje je bila jedna od rijetkih tadašnjih djevojaka koja je maturirala. ‘‘Bilo je puno djevojaka u razredu, ali su se udale i nisu maturirale. Gimnazija mi se nije sviđala, a otac je bio stolar i stalno sam uz njega nešto radila, pa mi se ovaj smjer više sviđao‘‘, rekla je Verica. S.F.
Možda ste propustili...

NAKON NEVREMENA KOJE JE POHARALO SLAVONSKI BROD I OKOLICU

Proglašena elementarna nepogoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIROVITICA

U tijeku je orezivanje

2

NAKON PRVE FAZE PROJEKTA ‘’NAUČI ME I USPJET ĆU!’’

Radionice oduševile sve korisnike

3

U “SOČKI”

Volonteri prošli
edukaciju o načinu rada