Mozaik
PRVENSTVO HRVATSKE I MEĐUNARODNI KUP

Sjajne virovitičke mažoretkinje ponovno osvojile naslov državnih prvakinja
Objavljeno 20. svibnja, 2019.

Virovitičke mažoretkinje i dalje nižu fantastične uspjehe na državnoj razini te su potvrdile kako su definitivno jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj. Ovaj put majstorice plesa, štapa i pom-pona iz srca Virovitičko-podravske županije oduševile su na drugom dijelu Državnog turnira u velikim formacijama održanom u Zaboku. Turnir je održan u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske te domaćina, Začretskih mažoretkinja. Na natjecanju su sudjelovala ukupno 22 tima iz Hrvatske, a otplesano je više od 180 koreografija.


Virovitičke mažoretkinje natjecale su se u tri kategorije sa svim svojim članicama i osvojile dva zlata i srebro, i to prvo mjesto dječja formacija – velika formacija pom-pon, prvo mjesto juniorke velika formacija sa zastavama, drugo mjesto juniorke velika formacija pom-pon. S ovim rezultatima su Virovitičke mažoretkinje i ove godine osvojile ekipni naslov državnih prvakinja. No, to nije bilo sve, nakon državnog prvenstva u Zaboku je održano još jedno veliko natjecanje, i to Međunarodni kup s kojeg su se mažoretkinje iz Virovitice vratile punih ruku odličja.


- Uz Državni turnir održan je i Međunarodni kup na kojem su se naše članice natjecale u 16 kategorija s koreografijama koje su otplesale na prvom dijelu Državnog turnira u Garešnici i osvojile osam zlata, četiri srebra i dvije bronce. Prva mjesta osvojile su: u dječjoj formacija solo pom-pon Ena Vidović, dječja formacija solo štap Lorena Erceg, kadeti solo pom-pon i solo štap Laura Erak, kadeti trio pom-pon Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec, kadeti mini formacija pom-pon, juniori mini formacija pom-pon te kadeti mini formacija štap. Druga mjesta osvojili smo u kategorijama: solo pom-pon Vanessa Maurović, juniori trio štap Laura Počut, Petra Bubnjić i Noa Sever, kadeti duo štap - Laura Erak i Klara Bezak te dječja formacija mini štap. Treća mjesta osvojili su juniori mini formacija sa zastavama te u kategoriji seniora solo pom-pona Marcela Miščević, zatim je četvrto mjesto osvojila dječja formacija mini pom-pona te seniorski duo štap Marcela Miščević i Lorena Podgornik - kaže predsjednica i trenerica virovitičkih mažoretkinja Našata Kranjec. Kad se sve zbroji, Virovitičke mažoretkinje u Garešnici su ukupno osvojile 10 zlata, pet srebra i dvije bronce.
- Izuzetno smo ponosni na sve naše članice koje su ponovno pokazale da su u samom vrhu mažoret plesa, ponovno su državne prvakinje i ostvarile su plasman na Europsko prvenstvo mažoretkinja koje će se održati u Zagrebu od 4. do 7. srpnja 2019., a u rujnu putujemo na Svjetski kup u Sankt Petersburg, Rusija. Ovime smo završili s državnim turnirima te nam slijede pripreme za Europsko prvenstvo, gdje će naše djevojke dati sve od sebe kako bi i ove godine ostvarile izvrsne rezultate, a cilj nam je obraniti titulu europskih prvakinja u kategoriji mini formacija sa zastavama gdje su naše juniorke osvojile tu prestižnu titulu 2018. godine na Europskom prvenstvu u Pragu. Svake godine pokazujemo izvrstan napredak jer svaka djevojčica, djevojka i ostali članovi naše Udruge sve rade iz ljubavi prema mažoret plesu, a to je ono što je najvažnije. Hvala svim našim roditeljima na podršci i ponosna sam što sam predsjednica i trenerica ove iznimne djece - zaključuje Kranjec.


Vladimir Grgurić
Možda ste propustili...

“DOSTAVA ZVUKA”, NEUMORNA EKIPA FERRAGOSTO JAMA

Ako mi Slavonci nešto znamo, onda je to biti dobar domaćin

USPJEH OSJEČKOG ANIMIRANOG FILMA

Dvije nagrade za "Predstavaljanje Knjigoljuba"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana