Novosti
TONINO PICULA U OSIJEKU

Članstvo Hrvatske u EU-u je prilika, a ne prijetnja
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Najavom dugoročnog plana razvitka nazvanog "Slavonija 2030", SDP je početkom ovoga tjedna napravio svojevrsni uvod u kampanju za europske izbore, a potom su raznim aktivnostima sami kandidati te stranke za Europski parlament nastavili s obilaskom istočne Hrvatske. Tako je u srijedu Predrag Fred Matić posjetio Staru Gradišku, dok se nositelj SDP-ove liste Tonino Picula nakon obilaska gradske tržnice u Našicama, u Osijeku družio sa stranačkim kolegama i zainteresiranim građanima.

- Pozivam građane da iziđu na izbore za Europski parlament 26. svibnja i pridruže se svima koji smatraju da europski projekt zaslužuje potporu zbog svega onoga što je Europska unija dokazano napravila od sredine 50-ih godina prošloga stoljeća - kazao je Tonino Picula na osječkom Trgu Ante Starčevića, naglašavajući kako Hrvati, od svih 350 milijuna građana EU-a, imaju posebnu priliku odlučivanja o budućnosti na nadolazećim izborima kako bi poboljšali vlastiti standard i ostvarili svoje, ali i nacionalne ciljeve.

- U ovoj kampanji može se oblikovati temeljno pitanje: Je li članstvo prilika ili prijetnja? Osobno svakako smatram da je to prilika kako bi RH otklonila postojeće deficite i razvila potencijale do kraja. Tako će se kampanje ponajviše kretati oko zahtjeva da se postojeća EU ažurira, dok postoje i snage koje bi ju rado anulirale u korist povratka na staro - upozorio je Picula, izražavajući nadu da odaziv na ovim europskim izborima bude veći nego 2014. godine. M.Mandić
Možda ste propustili...

KONFERENCIJA “OBRAZOVANJE U FOKUSU”

O izazovima u obrazovanju

PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo

Najčitanije iz rubrike