Novosti
PRVI KRUG PREGOVORA O SASTAVLJANJU HRVATSKE VLADE

DP: Razgovori su konstruktivni, a od načela ne odustajemo
Objavljeno 24. travnja, 2024.

ZAGREB) - Iz Domovinskog pokreta izvijestili su u srijedu da su obavili prvi krug pregovora o sastavljanju hrvatske vlade i da su pregovarali sa SDP-om, Mostom, Hrvatskim suverenistima i HDZ-om i da su razmijenili stajališta i poglede o različitim temama te razmotrili moguće poteze i rješenja.

Svi razgovori prošli su u vrlo konstruktivnom tonu. a svi s kojima smo pregovarali predočili su nam i broj zastupnika koji ih podupiru za sastavljanje Vlade, priopćeno je iz Domovinskog pokreta.

Ističu da je Domovinski pokret ponovio stajalište po kojemu ne može biti dio većine koju bi činili SDSS i Možemo te da od te pozicije u pregovorima ne odustaje. Dodaju da su, osim toga, vrlo jasno istaknuli svoja programska načela koja predstavljaju temelj za moguću suradnju.

"Domovinski pokret dobio je povjerenje velikog broja birača koji mogu biti sigurni da ćemo to povjerenje opravdati čvrsto i dosljedno inzistirajući na našim načelima. Cilj nam je sigurna i prosperitetna Hrvatska", naglašavaju u DP-u.

Najavljuju da će se pregovori nastaviti idućih dana i da će u međuvremenu provesti konzultacije s članovima Predsjedništva i Domovinskog odbora te će ih izvijestiti o tijeku pregovora kao i o trenutnim pregovaračkim pozicijama, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

(Hina)

Možda ste propustili...

PAMTIT ĆE GA SE PO ULOZI PAPUNDEKA

Preminuo Duško Valentić

BARTULICA IDE U EUROPSKI PARLAMENT

"Ovo je ispao referendum o meni"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana