Osijek
DONACIJA MK-A VETERANI CROATIA

Tri tone knjiga za učenike u Mađarskoj
Objavljeno 25. travnja, 2019.
Više od tri tone knjiga prevezli su jučer policajci Policijske uprave osječko-baranjske Osnovnoj školi i muzičko-umjetničkoj školi Geze Kiss u Sellye u susjednoj Mađarskoj.

Riječ je o velikoj donaciji vrijednih knjiga koju su organizirali Motoklub Veterani Croatia s podružnicama u Posavini i Hercegovini i IPA - International police association Sekcija Osijek u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom. Prije polaska iz Osijeka u Mađarsku su na konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece, dopredsjednik 5. Podružnice Motokluba Veterani Croatia - Istočna Hrvatska Božidar Vrselja i Maja Jakšić, članica MK-a Veterani Croatia, te Ivan Pakšec iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske i policijski službenik Zoran Kon, tajnik International police association Kluba osječko-baranjske županije, pojasnili kako je riječ o dostavi knjiga Hrvatima koji se nalaze izvan Republike Hrvatske, a pod nazivom "Hrvatima s ljubavlju".

- Ovo je već sedma godina kako prikupljamo knjige. Prvih pet godina prikupljali smo donacije za Vukovar, a u posljednje dvije godine odlučili smo donirati Hrvatima izvan domovine. Kontakte smo dobili od Vlade Republike Hrvatske, kao što vidite, prikupljeno je više od tri tisuće naslova. Ovo nije posljednja donacija, planiramo organizirati bar još desetak donacija - kazao je Božidar Vrselja.

Pojasnio je da knjige stižu iz Hercegovine jer tamo imaju podružnicu, iz Orašja, iz Osijeka od građana koji doniraju, donira i Gradska knjižnica, u biti sa svih strana.

- Ovo je nastavak dugogodišnje suradnje Policije i Motokluba Veterani Croatia s njihovim podružnicama iz Hercegovine i Posavine i International police association - Klubom Osijek. Surađujemo na humanitarnom planu, prije nekoliko dana prikupljali smo čepove kako bismo prikupili novac za pomoć bolesnoj djeci od leukemije i limfoma - kazao je načelnik Policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece.

Ivan Pakšec iz Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske pojasnio je što se nalazi u ovoj donaciji koja je put Hrvata u Mađarskoj krenula jučer pod "policijskom pratnjom".

- Drago nam je što se u pošiljci knjiga Hrvatima izvan Republike Hrvatske i ovaj put nalaze knjige različite tematike. Mislimo da će one biti jako korisne našim sunarodnjacima koji žive i školuju se u Mađarskoj. Ima tu u zapakiranim kutijama i romana i znanstvene tematike, ima i beletristike... Radi se o hrvatskim, ali i stranim autorima, mislim da će upravo ta raznovrsnost koristiti učenicima kojima šaljemo ovu vrijednu pošiljku knjiga - kazao je policijski službenik iz Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Pakšec. D. Pejić
Humanitarne akcije organiziraju policajci i motoristi kao pomoć oboljeloj djeci za njihovo liječenje
Možda ste propustili...

HGSS STANICA OSIJEK SE POHVALILA

Dobar tim vodiča i psa ništa ne može zamijeniti

STRUČNO-ZNANSTVENA TRIBINA

100 godina dvorca Mačkamama

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

Najčitanije iz rubrike