Crna kronika
CRNI PRODUŽENI VIKEND

Dvojica poginula i više ozlijeđenih u nesrećama
Objavljeno 24. travnja, 2019.
Vozač je ispao iz automobila koji se prevrtao, a motociklist (43) je preminuo u bolnici
VINKOVCI

Dvije osobe smrtno su stradale, a još pet ih je ozlijeđeno u više prometnih nesreća koje su se tijekom produženog vikenda dogodile u Vukovarsko-srijemskoj i Brodsko-posavskoj županiji.

Crni niz započeo je 18. travnja, oko 17.30 sati, na cesti Nuštar - Cerić. Ondje se dogodila prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač osobnog automobila, 69-godišnjak iz Vinkovaca. Vozač je upravljao osobnim automobilom ne koristeći sigurnosni pojas, krećući se iz smjera Nuštra u smjeru Cerića. Nedaleko od ulaska u Cerić prešao je na suprotni kolnički trak zbog čega se vozilo zanijelo i prevrnulo na oranicu, a pri prevrtanju vozila vozač je ispao i od zadobivenih ozljeda preminuo. Vozač je bio sam u vozilu.

Tijekom 2019. godine, od četiri prometne nesreće s poginulima ovo je treća prometna nesreća u kojoj je utvrđeno da sudionik koji je smrtno stradao nije koristio sigurnosni pojas. "Ovim putem želimo naglasiti da je nekorištenje sigurnosnog pojasa jedan od ‘četvorice ubojica‘ u prometu na cestama i apeliramo svim vozačima i putnicima da koriste sigurnosni pojas za vrijeme voženje u vozilima", poručio je Domagoj Džigumović, glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Sljedeća nesreća dogodila se u subotu, oko 22.30 sati, na cesti između Ivankova i Vođinaca kada je 43-godišnjak iz Vinkovaca upravljao motociklom. Zbog neprilagođene brzine kretanja u opasnom zavoju udesno 43-godišnjak je izgubio nadzor nad motociklom i prešao na suprotni trak te je pri pokušaju vraćanja na svoj prometni trak došlo do pada, a potom i slijetanja u kanal. Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Vinkovcima. U petak oko 20.10 sati, na cesti u blizini Nove Gradiške, 25-godišnjak je vozio automobil bez položenog ispita te je dolaskom na most i ulaskom u zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem, udario u rubni kamen i sletio na kosinu mosta. Vozač je teško ozlijeđen, a 22-godišnji suvozač lakše. Sljedećeg dana (u Okučanima), 57-godišnjakinja je automobilom zahvatila travnatu površinu te je sletjela u kanal udarivši u betonski kolni ulaz. Pritom je vozačica teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Novoj Gradiški. U Svačićevoj ulici, u Slavonskom Brodu, u ponedjeljak oko 11.40 sati, 22-godišnjak je vozilom udario u 69-godišnjeg biciklista te potom u rasvjetni stup. Pritom je 22-godišnjak teško ozlijeđen, a biciklist lakše.

Sandra Lacić
pojas
VOZAČ NIJE BIO VEZAN
motociklist STRADAO U SVOM DVORIŠTU
U ponedjeljak oko 15 sati teško je stradao motociklist u svom dvorištu. Naime, u namjeri da isproba motocikl u dvorištu u Kačićevoj ulici u Donjem Miholjcu, 41-godišnjak je tijekom vožnje po betoniranom dvorištu izgubio nadzor, udario u parkirani traktor, pao i tijelom udario u kabinu traktora. Pružena mu je liječnička pomoć u Općoj županijskoj bolnici Našice, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U subotu oko 12.15 sati, između naselja Bankovci i Karlovac Feričanački, u Virovitičko-podravskoj županiji, 56-godišnjak je pod utjecajem 1,94 promila, automobilom njemačkih registracija, desnim kotačima zahvatio rubnjak i travnatu površinu, te nakon više manevara vozilom, kod mjesnog groblja udario u hrast.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike