Regija
OPĆINA PROSLAVILA SVOJ DAN

U Čaglinu grade više nego ikad
Objavljeno 18. travnja, 2019.
ČAGLIN - Općina Čaglin obilježila je svoj dan i blagdan zaštitnika sv. Alojzija Gonzage. Položeni su vijenci kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na groblju u Čaglinu te održana sv. misa u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage. Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u nazočnosti brojnih gostiju i uzvanika u dvorani "Lukas". Sve nazočne pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Demše. Istaknuo je da se nikada nije gradilo koliko danas u Čaglinu, no da godinama zapostavljan i iseljavan čaglinski kraj ne može preko noći popraviti nanesenu mu štetu. Izvješće o radu u protekloj godini podnio je općinski načelnik Dalibor Bardač. Uz infrastrukturne radove, rekonstrukciju državne ceste D-53 koja prolazi kroz Čaglin, radi se na odvodnji, dovršenju dječjeg vrtića, uređenju Kolodvorske ulice, gradnji Doma zdravlja u Čaglinu. Uređuju se seoski domovi u Zdenkovcu, Milanlugu i Sapni, priprema se gradnja vatrogasnog doma i spremišta, asfaltirana je cesta kroz Mokreš, spmenuta je izrada projekta za uređenje Sovskog jezera, izgradnja kampa... Visina investicija penje se na više od 34 milijuna kuna.


Dugo je trajalo nabrajanje što se sve radilo i što se radi u Čaglinu pa je to gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, koji se obratio u ime svih načelnika i gradonačelnika Požeško-slavonske županije, slikovito pohvalio kroz stihove pjesme "Moj je Dado puno radio", jer načelniku je nadimak Dado.


Općina Čaglin dodijelila je nagrade za postignuća NK-u Omladinac Čaglin, koji okuplja 150 mladih i u rangu je 1. ŽNL-a, a nagradu je primio predsjednik Goran Blagojević. Nagradu je dobila i odlična učenica 6. razreda Marta Vidmar, džudašica koja je sa svojim klubom u tri godine osvojila 40-ak medalja i pehara na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Nagradu za humano djelo dobio je umirovljenik iz Ruševa Mato Veić, koji je požeškoj bolnici darovao 100 tisuća eura za nabavu ultrazvučnog uređaja.
Nekoliko kulturno-zabavnih i folklornih točaka izveli su učenici OŠ "Stjepan Radić" iz Čaglina. AGM Kruna
Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike