Regija
ŽUPA SV. MIHAELA ARKANĐELA

Na “živom” križnom putu koji je uprizorio KUD tristo vjernika
Objavljeno 12. travnja, 2019.
DONJI MIHOLJAC - Župa sv. Mihaela arkanđela Donji Miholjac organizirala je tradicionalni križni put. Oko 300 vjernika obilazilo je 14 postaja pobožnosti spomena na Isusove muke kroz filijale u Golincima, Miholjačkom Poreču i Rakitovici. Posebnost su mu bile žive postaje koje su uprizorili članovi dramske sekcije KUD-a Josip Čoklić iz Rakitovice.

Isus s križem na ramenima, rimski vojnici i skupina Židova predvodili su procesiju u kojoj se molila krunica, a na križnom se putu, kroz 14 postaja, razmatrala Kristova muka od trenutka kada je Isus osuđen na smrt do trenutka polaganja njegova mrtva tijela u grob. Pobožnost križnog puta je kod svake postaje započela pristupnom molitvom, a između svake postaje pjevala se po jedna strofa marijanske korizmene tužaljke Stala plačuć tužna mati. Sudionici procesije su s mnogo ozbiljnosti, u tišini, pratili prikazivanje svake postaje, jer je bilo očito da su glumci, članovi dramske sekcije KUD-a, uložili puno truda da to vjerno prikažu.

Župnik Župe Preslavnog Imena Marijina u Retkovicma, vlč. Ivan Begović, predvodio je završnu misu u crkvi sv. Jakova u Rakitovici, a u propovijedi je poručio vjernicima da pokušaju što manje kritizirati, a što više govoriti dobro jedni o drugima, jer je to najbolja duhovna obnova sela.

Inače, križni put donjomiholjačke Župe inicirao je 2017. godine upravo vlč. Ivan Begović, koji je tada bio župni vikar u Donjem Miholjcu. S.F.
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike