Regija
ZAVRŠETAK RADOVA U FRANJEVAČKOJ ULICI

Početak obnove još dviju ulica
Objavljeno 9. travnja, 2019.
NAŠICE


Grad Našice postao je veliko gradilište, i to s razlogom, dobro promišljeni građevinski zahvati na važnim zgradama, od škola, vrtića do gradske uprave, ali i uređenje prometne infrastrukture samo su temelj za buduće projekte. Pri samom su završetku radovi u Franjevačkoj ulici, koja se pruža usporedno s ulicom kralja Tomislava, onoj u samom centru grada. Radove u ulici uz samu gradsku tržnicu posjetili su gradonačelnik Josip Miletić i Goran Blagojević, pročelnik Ureda gradonačelnika.


- Trenutačno je ulica u završnoj fazi asfaltiranja i uvjeren sam da će u kratkom razdoblju biti završena. Projekt je vrijedan više od 1.300.000 kuna, a financiran je iz Gradskog proračuna - rekao je gradonačelnik Miletić dodavši da je dio sredstava odobren od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te je zahvalio svima koji su radili na pripremi projektne dokumentacije, ali i Gradskoj upravi na pripremi i nominaciji sredstava iz drugih područja. Ovo je samo prva faza uređenja, a ulica će biti proširena i obnovljena sve do mjesta nekadašnje stare škole koja se nalazi na rubnom dijelu samog centra grada.


- Ona će služiti svim sugrađanima jer će njome biti omogućen obilazak centra grada, točnije Trga doktora Franje Tuđmana - dodao je Miletić i napomenuo da ova faza uključuje uređenje ceste, nogostupa i prilaznih puteva sve do iza zgrade Goldfingera. Uskoro započinje i obnova u Zagrebačkoj ulici i ulici Bana Teodora Pejačevića, kojima će se omogućiti bolji pristup Osnovnoj školi Dore Pejačević, ali i Općoj županijskoj bolnici Našice.


- Ponosan sam na početak ovih radova u vrijednosti većoj od 1.200.000 kuna. Izvođač radova je protekli tjedan uveden u posao a radovi uskoro počinju - dodao je Miletić te istaknuo da se ova, također važna, obnova ulica financira iz sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, dio će dati Osječko-baranjska županija, a dio dolazi iz proračuna Grada Našica.
- Još jedanput zahvala svima na pripremi projekata koji se trenutačno realiziraju jer je grad Našice postao veliko gradilište u kojemu se planira obnoviti još puno ulica i trgova, ali i zgrada - zaključio je gradonačelnik. I.Ćosić
Najčitanije iz rubrike