Novosti
BIJEG S MJESTA NESREĆE

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije u HDZ-u
Objavljeno 24. ožujka, 2019.
Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, a tu je informaciju u nedjelju potvrdio predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije Željko Glavić.

Obradović je javnosti postala poznata nakon prometne nesreće koju je skrivila ministrica Gabrijela Žalac. Pažnju javnosti privukao je podatak o njezinu bijegu s mjesta nesreće koju je skrivila 30. prosinca 2018., bez pružanja pomoći unesrećenoj osobi. Na pitanje je li Obradović sama odlučila izići iz HDZ-a ili je izbačena, Glavić je za Hinu rekao: "Pozvali smo ju da to učini i ona je to učinila zbog nanošenja štete ugledu stranke jer je u pijanom stanju skrivila prometnu nesreću, u kojoj je bila jedna osoba ozlijeđena, i što se udaljila s mjesta nesreće ne pružajući pomoć ozlijeđenoj osobi". ‘Slučaj Obradović‘ i odluku Državnog odvjetništva da se za taj slučaj zatraži medicinsko vještačenje nije želio dalje komentirati.

Prema priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Požegi od 22. ožujka, u slučaju prometne nesreće Marijane Obradović, bez navođenja njezina imena, naloženo je zaustavljanje postupka jer Državno odvjetništvo poduzima radnje radi utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela. U priopćenju stoji da je, prema zahtjevu policije, državno odvjetništvo 31. prosinca 2018. izdalo nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije, bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice. U izvješću policije stoji da je riječ o lakim tjelesnim ozljedama te o prekršaju. Nakon novinarskog upita, Državno odvjetništvo je 20. ožujka zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće. Nakon toga Državno odvjetništvo naložilo je medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka. H
Željko Glavić

predsjednik HDZ-a Požeško-slavonske županije

Pozvali smo ju da to učini i ona je to učinila zbog nanošenja štete ugledu stranke jer je u pijanom stanju skrivila prometnu nesreću, u kojoj je bila jedna osoba ozlijeđena, i što se udaljila s mjesta nesreće ne pružajući pomoć ozlijeđenoj osobi.
Možda ste propustili...

NAJBOLJE MJERE ZA RJEŠAVANJE I IZBJEGAVANJE NESTAŠICA KLJUČNIH LIJEKOVA

Osnovan Savez za kritične lijekove

DIREKTIVA BITNA ZA SVE POTROŠAČE U EUROPSKOJ UNIJI

Nova pravila EU-a jamče pravo na popravak kućanskih uređaja

Najčitanije iz rubrike