Sport
PRVA UTAKMICA VATRENIH U 2019.

Bornini Čepinčani s najvećom zastavom
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Tribine Maksimira nisu bile ispunjene do posljednjeg mjesta, no odaziv publike i atmosfera nikako nisu zakazali

Maksimir nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta na prvoj utakmici svjetskih nogometnih viceprvaka u 2019. godini. Doduše, izbirljiva zagrebačka publika gledala je već ove polusezone velike nogometne predstave, ali su njihovi ljubimci bili u modrom, a ne u kockastom dresu. Koji ipak privlače daleko širu publiku iz cijele Lijepe Naše, a i šire. Naime, uoči utakmice čuli su se ispred stadiona i strani jezici. Boraviti u Zagrebu i ne vidjeti hrvatsku reprezentaciju na dan utakmice ipak je kao doći u Rim i ne vidjeti papu.

Istina, odaziv publike i atmosfera nisu zakazali. Dapače. Bila je to vrlo pozitivna potpora našim nogometašima. Međutim, dojma smo kako svjetski viceprvaci ipak u glavnom gradu zaslužuju da svi dijelovi tribina budu ispunjeni gotovo do posljednjeg mjesta.

Doduše, sa sjevera Maksimira, inače "staništa" Bad Blue Boysa, koji ni ovaj put nije bio ispunjen, a posebno je poluprazna bila njegova gornja tribina, zaorilo se "Bruno, Bruno" kada je centarfor Dinama Bruno Petković prvi put bio u zapaženoj akciji. Zato je istok bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a ovaj put za hrvatske navijače bila je otvorena i južna tribina. Upravo se s istoka, koji je bio doista krcat, najčešće uz pomoć sjevera animiralo ostatak tribina na navijanje. "U boj, u boj", "Bježite ljudi, bježite iz grada", "Volim te, Hrvatsko" bile su i ovaj put već standardne i dobro poznate hrvatske ne budnice već noćnice jer ih obično slušamo u večernjim satima kada igra Hrvatska. Naravno, cijeli stadion je zanijemio kada je u 19. minuti Šejdaev pogodio uz pomoć grede hrvatsku mrežu. Bio je to doista hladan tuš za sve na stadionu. Ipak, kako se bližilo poluvrijeme, tako su tribine sve više grmjele. Čulo se i "Zovi, samo zovi", čak su i tribine zapjevale Grdovićevu "Nije u šoldima sve" koja je posebno bila popularna prošlo ljeto među Vatrenima. A na tribinama hrvatske zastave i transparenti otkrivali su kako su ponovno stigli navijači iz svih dijelova Hrvatske. Dakako, ponovno su bili brojni Slavonci pa su na vidljivom mjestu bile zastave s ispisanim nazivima Nuštra, Vidovci Požega, zatim jedna mala zastava Čepina, ali i jedna velika. Naime, definitivno najveća zastava na tribinama bila je ona s natpisom UHDDR Čepin. Inače, kada smo već kod Čepinčana, primijetili smo kako su osebno došli u velikom broju. Vjerojatno i zbog Borne Barišića, koji je jučer imao prvi nastup u kockastom dresu, a da se nije radilo o prijateljskoj utakmici. Što je okrunio i prvim pogotkom u hrvatskom dresu. Na ponos brojnih Čepinčana.

Krešimir Lacković
Meštrović u počasnoj loži
Susret hrvatske reprezentacije, dakako, privlači i ljude s hrvatske javne scene, ne samo one koji su vezani za nogomet. Premda je njih i bilo najviše u svečanim ložama i na tribinama maksimirskog stadiona. Tako utakmicu suigrača nije propustio ozlijeđeni Šime Vrsaljko. Na štakama nakon operacije prvo je gotovo uz teren došao pozdraviti i dati podršku svojim kolegama iz reprezentacije s kojima je prošlo ljeto ispisao najljepše stranice sportske povijesti. Potom se također s pomoću štaka popeo prema svečanoj loži odakle je pratio utakmicu. Na ulazu u VIP sektor vidjeli smo i predsjednika Osijeka Ivana Meštrovića. Dakako, nazočili su i vodstvo Saveza i brojni poznati bivši hrvatski reprezentativci, političari, gospodarstvenici...
Najčitanije iz rubrike