Kultura
NAKON RASPRODANOG ZAGREBAČKOG HNK-A

Vinkovčani s “Vrzinim kolom” u Beču
Objavljeno 16. ožujka, 2019.
VINKOVCI - Ljubavna komedija "Vrzino kolo" Gradskog kazališta "Joza Ivakić" iz Vinkovaca odigrat će se u nedjelju, 17. ožujka, u 19.30 u kazalištu Akzent u Beču. Koprodukcija je to s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, a režiju potpisuje Vjekoslav Janković. Predstava etnografski obrađuje nekoliko segmenata građanskog života između svjetskih ratova u vinkovačkoj varoši.

Proslava sto godina kazališnog života u Vinkovcima, 85. godišnjice smrti Joze Ivakića te deset godina profesionalnog djelovanja kazališta povod su za ponovno postavljanje te komedije Joze Ivakića na kazališne daske.

- Iznenadio nas je ogroman uspjeh koji smo postigli s ovom predstavom, to više što o njoj pohvalno govori i publika, ali i struka, kritičari, što ponajviše pokazuju brojni pozivi na gostovanja, rasprodane dvorane, ali i dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta - rekla je Mirala Čikvari, voditeljica marketinga vinkovačkog kazališta.

U predstavi uloge tumače Ivan Ćaćić, Matea Marušić (nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2018.), Katarina Baban, Denis Brižić (nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta 2018.), Hrvoje Seršić, Selena Andrić, Goran Smoljanović, Katarina Krištić, Vladimir Andrić, Zorko Bagić te Folklorni ansambl "Lisinski" iz Vinkovaca pod umjetničkim vodstvom Danijela Šote. D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike