Mozaik
KREŠIMIR SUČEVIĆ-MEĐERAL O KVIZOVIMA I GLAZBI

Za one pjesme koje ne prođu u emisiju morat ću se javiti na karaoke
Objavljeno 16. ožujka, 2019.
Radnim danima ga gledamo kao lovca u kvizu “Potjera”, a subotom u showu “Zvijezde pjevaju” u paru s Ivanom Kindl

Jedan od lovaca u kvizu "Potjera" Hrvatske televizije, a odnedavno i raspjevani sudionik u showu "Zvijezde pjevaju", Krešimir Sučević-Međeral, otkrio nam je kako se priprema za jedan i drugi show i kako mu je pjevati u paru s Ivanom Kindl.

Budući da ste najraspjevaniji lovac u "Potjeri", fanovi kviza nisu bili iznenađeni kad su vas vidjeli u "Zvijezde pjevaju". A je li Vas iznenadio poziv u show?

- Jest, budući da nisam očekivao da će se show uopće vraćati na ekrane nakon pet godina pauze. Kad su me prošlog studenoga nazvali i rekli mi da se "Zvijezde pjevaju" vraćaju, odmah je bilo jasno koje je sljedeće pitanje. Nisam se nimalo dvoumio, premda sam čuo od ostalih kandidata da su se borili s unutrašnjim demonima treme i razmišljanja žele li svoje pjevanje izložiti javnosti. Izgleda da ja općenito imam neobičan pristup tremi - kada mi je Ivana Kindl rekla kako joj je fantastično što nemam tremu, zbunjeno sam joj odgovorio da smo svi mi javne osobe i da sumnjam da itko ima tremu, na što mi je ona odgovorila da ju ona ima svaki put.

Jeste li gledali show prije i kako Vam se čini sada kada ste s one strane mikrofona?

- Jesam, iako ne redovito. Neke sezone nisam pratio uopće, jer bih obično imao nekih drugih obaveza subotom. No, ipak, kada uzmete mikrofon u ruke i shvatite da to više nije samo pjevušenje uz glazbu, nego da se tu treba i pošteno proderati kako bi se to čulo preko glazbe koju izvodi orkestar, odjednom vam više nije svejedno. I dalje je to zabava, ali shvatite da je pjevanje naporno i profesionalcima, a kamoli nama.

U paru ste s Ivanom Kindl, koja već ima osvojene sezone showa. Kako prolaze poduke i vježbe? Kakav ste učenik, a kakva je ona učiteljica?

- Zapravo su to dosta opuštena druženja. Nisam znao što mogu očekivati od mentoriranja, bojao sam se da će to biti mukotrpan rad na tehnikama glasa i upjevavanju, ali s obzirom na to da imamo samo dva sata tjedno za probe, ipak radimo prvenstveno na pjesmama. Ivana i ja smo slično godište, odrasli smo na sličnoj glazbi, pa se dobro kužimo. Najveći dio posla je ipak moje slušanje izvornika pjesme i uvježbavanje uz matricu kod kuće, a onda na probama dorađujemo, usklađujemo se i naposljetku snimimo infosnimku kako bismo imali povratnu informaciju kako zvučimo.

Sudeći prema Vašem scenskom nastupu, nije Vam strano ni plesanje... Je li to plod trenutne inspiracije na pozornici ili uvježbavate i koreografiju?

- Ma čista improvizacija. O.K., moramo se eventualno koordinirati oko nekih zajedničkih poteza, ali i tu je stvar trenutka. To je sve čisti jazz.

Imali ste i navijače u publici prošle subote kad su Morana i Mladen donijeli i transparente na mađarskom. Vjerujem da su pisale neke ohrabrujuće riječi na njima...

- Može se tako reći, da. I ne samo Morana i Mladen, bio je tu i ostatak uredničkog tima Potjere - urednik Igor Grković, urednica za pitanja Andrea Jukić i urednica za natjecatelje Suzana Pardačer.

Postoji li neka pjesma koju biste jako rado voljeli izvesti u showu i zašto baš ta?

- Mnoge. Ali ograničeni smo zahtjevima stilova, time da pjesma mora biti prikladna za duet, mojim glasovnim mogućnostima itd. Mislim da ću se za one koje ne prođu u emisiju ipak morati javiti na karaoke.

Vratimo se malo na "Potjeru". Otkrijte nam kako se vi pripremate za završnu potjeru, ako nije tajna...

- Nije tajna, ali nije baš ni nešto posebno što imam odgovoriti. Kvizaško znanje jest fluidno znanje, dakle ono koje imate u svakom trenutku. Pripremati se za kviz otprilike je jednako pripremi za vožnju bicikla prije nego sjednete na njega. Ne trebate ništa ponavljati, samo sjednete i vozite. Tako je i ovdje. Iziđem, odgovaram na pitanja i nadam se najboljem. Ono što je možda moja razlika u odnosu prema ostalim lovcima jest u tome da si zadam neko subjektivno vrijeme (2-3 sekunde) nakon Tarikova završetka čitanja pitanja da se sjetim odgovora. Ne želim pretjerano trošiti vrijeme na nešto što ne znam ili ga se ne mogu sjetiti. Najgore bi bilo da potrošim vrijeme na razmišljanje i opet kažem "dalje". Usto smatram da je statistički vjerojatnije da ni ekipa neće znati nešto što ja ne znam, a i ako zna, lakše ću se vratiti ako ne potrošim previše vremena uzalud.

Kad biste Vi bili natjecatelj, kojeg lovca biste voljeli prekoputa sebe i zašto?

- Deana. Mislim da je nekako najkompetitivniji i najnabrušeniji, pa bi to bio zanimljiv okršaj!

Tanja Kvorka
PJEVAJU ROCK I COUNTRY PJESME
Show ‘’Zvijezde pjevaju’’ napustio je prvi par (Krešimir Macan i Tonka), a ove subote, 16. ožujka, doznat ćemo tko će zapjevati posljednji put na pozornici popularnog showa. Sedam parova ovaj

se put natječe u žanrovima rock i country. Protekle subote su Tara Thaller i Dino Jelusić s pjesmom “Think” osvojili najviše bodova žirija. Vidjet ćemo i posebnu točku četiriju mentora.
Možda ste propustili...

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike