Osijek
GOSTI IZ LITVE I GRČKE U OSIJEKU

Kako poboljšati medijsku pismenost
Objavljeno 12. ožujka, 2019.

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek te Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 7. i 8. ožujka boravili su gosti iz Litve i Grčke u sklopu Erasmus+ KA2 projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse pod nazivom The Implementation of Media Education in Schools (iMES) - Media To Understand and Create (Implementacija medijskog obrazovanja u škole). Projekt je primarno okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kojima se medijska pismenost poučava.

U dvodnevnom posjetu Osijeku naglasak je bio na zajedničkom radu na predlošku novoga kurikula za medijsku pismenost koji sastavljaju svi sudionici; u Litvi će se provoditi uklopljen u redovitu nastavu gimnazijskog programa, a u Grčkoj i Hrvatskoj kao izvannastavna aktivnost, doznajemo od Daliborke Pavošević, sudionice projekta iz Elektrotehničke i prometne škole.

Dobrodošlicu i želju za nastavkom dobre suradnje gostima su poželjeli prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić, dekanica Akademije za umjetnost i kulturu, te Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Nastavnice i nastavnike srednjih škola i sveučilišta ugostili su i predstavnici Osječko-baranjske županije: Dragan Vulin, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije, Sandra Filipović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, i Dorotea Telarović, savjetnica za školstvo u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije.

Ovaj je međunarodni susret treći u nizu susreta u dvogodišnjem projektu (traje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020.) u kojemu sudjeluju tri države - Litva, Grčka i Hrvatska. Nositelj je projekta litavska Gimnazija Salomeja Neris Vilnius, a partneri su: grčki 4. licej Katerini i KEPA PIERIAS, zatim Elektrotehnička i prometna škola Osijek te osječka Akademija za umjetnost i kulturu s asistentima Odsjeka za kulturu i kreativne industrije, Snježanom Barić Šelmić i Tomislavom Levakom (Hrvatska), kao i litavski partner u projektu, Tehničko sveučilište Vilnius Gedimino Technicos Universitas.

Gosti su, osim u radnim sastancima, uživali u vizurama Osijeka koji će ih u većem broju ponovno ugostiti na višednevnom radnom i edukacijskom susretu već početkom travnja ove godine. J.P.
Naglasak je bio na zajedničkom radu na predlošku novoga kurikula za medijsku pismenost, kaže Pavošević
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike