Dome slatki dome
TEST: KNIPEX ERGOSTRIP

Nemjerljivo koristan alat bez kojeg nećete moći
Objavljeno 7. ožujka, 2019.
Ovaj maleni plastični alat služi za skidanje izolacije sa strujnih kabela, ali i drugih kabela, primjerice koaksijalnih

Malen, lagan, zgodan, nemjerljivo koristan, ovo su epiteti koje rijetko kad dobijemo priliku staviti uz neki alat, no KNIPEX ErgoStrip ih je sve pobrao, pa čak možda i pokoji više.

Svatko tko se profesionalno ili iz hobija bavi nekim poslom, za obavljanje istoga treba određeni alat. Malo je tko sam svoj, rekli bismo kućni majstor bez solidne zalihe alata. Od raznih ključeva, kliješta, pa do alata na baterije, struju i drugo. Svaki alat ima svoju specifičnu namjenu i u svakom poslu takvih je alata podosta. U poslovima oko struje i instalacija, otkrili smo KNIPEX ErgoStrip, nezamjenjiv alat koji je odmah postao dio naše obvezne „kolekcije alata“.

Ovaj maleni plastični alat služi za skidanje izolacije sa strujnih kabela, ali i drugih kabela, primjerice koaksijalnih. Dakle, što je KNIPEX ErgoStrip? Ovaj maleni plastični alat služi za skidanje izolacije sa strujnih kabela, ali i drugih kabela, primjerice koaksijalnih. Za razliku od svih dosadašnjih alata, a ovdje ponajprije mislimo na kliješta za skidanje izolacije, KNIPEX ErgoStrip krasi nevjerojatna brzina i lakoća rukovanja. Pretpostavljamo da, ako ste kućni majstor, izolaciju s kabela uklanjate pomoću kliješta ili skalpela, a ako ste negdje na visini i nepristupačnom terenu, osim što možete neprecizno skinuti izolaciju i možda izazvati kratki spoj, uz to prijeti vam i opasnost od ozljeda ili pada ako ste na visini, jer skidanje izolacije često uključuje pokrete povlačenja. Ako ste malo napredniji i posjedujete kliješta, zamorno je njihovo prilagođavanje, posebice ako imate kabele različitog presjeka. Krajnja alternativa su kliješta s unaprijed definiranim prorezima za različite presjeke kabela, no praktičnost takvih kliješta je upitna. Sve ove alate lako ćete zamijeniti s jednim KNIPEX ErgoStripom.

Cijena KNIPEX ErgoStripa oko 200 kuna. Za tu cijenu dobit ćete zaista jedinstven alat vrhunske kvalitete. Stoga ako ste profesionalac, ili sam svoj majstor – ne oklijevajte.

Marin Režić
Znaimljiv dizajn
Jednom kada isprobate KNIPEX ErgoStrip povratka na staro više nema. Uvjereni smo da će KNIPEX ErgoStrip postati dio stalne postave, kao i nama što je postao već nakon prvog korištenja. Posebnost ovog alata je u zanimljivom dizajnu koji olakšava rukovanje. Osim toga, omogućava precizno skidanje izolacija, čak i kada je kabel teško pristupačan, primjerice ugrađen u kutiju. ErgoStrip je ujedno malen i lagan, pa ga možete imati uvijek u džepu. Osim strujnih kabela, ovaj alat je nezamjenjiv i u radu s ponekad nezgodnim koaksijalnim kabelima. Drugi kraj ErgoStripa rezerviran je za skidanje izolacija s koaksijalnog kabela.
Možda ste propustili...

TEST: EINHELL TE-SW 18/610 LI-SOLO

Za čiste staze i sve površine oko objekta

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

Najčitanije iz rubrike