Mozaik
POZNATI GLASOVI U “LEGO 2”

Darijo Srna je Aquaman, a
Sandra Perković Wonder Woman
Objavljeno 20. veljače, 2019.

Dugo iščekivani nastavak hvaljenog svjetskog hita, "LEGO film 2" u kina diljem Hrvatske dolazi u distribuciji Blitza od danas, 21. veljače, u IMAX, 4DX i RealD 3D i 2D formatima.

Film je okupio do sada neviđenu zvjezdanu ekipu koja je posudila glasove superjunacima popularnog lego-svijeta. Svoje su glasove likovima iz popularnog serijala posudili: Luka Petrušić kao Emmet, Dajana Čuljak kao Lucy, Alen Liverić kao LEGO Batman, Mila Elegović kao Ultramaca, Ervin Baučić kao Metalobradi i Bojan Navojec kao Rex Pancirko. Prvi put su im se u sinkronizaciji nekog filma pridružili i naš proslavljeni nogometaš i bivši kapetan reprezentacije Darijo Srna kao Aquaman, najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković kao Wonder Woman, modni stručnjak i analitičar Nenad Korkut kao zlikovac Balthazar te legendarni glazbenik Drago Diklić kao Lex Luthor. Fenomenalna ekipa vrhunskih profesionalaca svojim je glasovima udahnula život i karakter zabavnim likovima. Uz njih se u filmu pojavljuju i naši poznati YouTuberi i Influenceri: Bloodmaster, Marko Vuletić i Andrea Fabric. Zajedno sa ostalim junacima odvest će gledatelje na jedinstveno svemirsko putovanje i svjetove koje dosad nisu vidjeli, a koji leže iza misterioznih vrata Stairgate.

Prošlo je pet godina otkad je sve dobro završilo i stanovnici Bricksburga sad su suočeni s novom prijetnjom: LEGO DUPLO napadačima iz svemira, koji sve razaraju brže nego što se može ponovno sagraditi. U pokušaju da pobijede napadače i vrate spokoj u lego-svijet, Emmet, Lucy, Batman i njihovi prijatelji posjetit će daleke i neistražene svjetove i galaksiju punu fantastičnih planeta, čudnih likova i pamtljivih novih pjesama.

- Svi su postali zreliji, iskusniji, čvršći. Svi osim Emmeta, naravno. Još uvijek je naivna dobričina kakva je uvijek bio - izjavio je Christopher Miller, jedan od originalnih tvoraca ovih inovativnih ‘LEGO filmova‘, koji je zajedno sa svojim kreativnim partnerom Philom Lordom ponovno jedan od scenarista i producenata novog nastavka. Ali sve to će se ubrzo promijeniti nakon što njegove najbolje prijatelje i voljenu Lucy zarobe, što natjera Emmeta da se ponovno pretvori u junaka i krene na opasno putovanje u daleke krajeve svemira… na svoj tipičan način. Većina akcije vrti se oko ovog para koji su zajedno unatoč svojim vrlo različitim osobnostima i vještinama. Zajedno su jer se uistinu vole, ali ono što će možda ugroziti njihovu vezu jest Lucyjina zabrinutost da Emmet nije dovoljno čvrst za ovu tešku novu stvarnost…, i Emmetov strah da će ju izgubiti ako nešto ne poduzme. Ovaj film je zapravo priča o njihovom sazrijevanju i rastu.

Redatelj i producenti i dalje s ovim nastavkom poštuju ključne vrijednosti ovih filmova te samog lego-branda posljednjih 60 godina: kreativnost, timski rad te vrijednost igre – bez obzira na to tko ste, gdje ste, ili koliko godina imate. U ovoj priči, pogotovo uzevši u obzir koliko likova počinje priču s različitim ciljevima, suradnja je u središtu događaja. "LEGO film 2" koristi iste specifične tehnike koje su upotrijebljene u prvom filmu, gdje su svaki lik, set, struktura ili vozilo digitalno konstruirani, kockicu po virtualnu kockicu. Filmska ekipa usko je surađivala s kolegama iz poznatog animacijskog studija Animal Logic te s fenomenalnim dizajnerskim timom iz Legovog središta u Billundu, Danskoj, koji je predvodio Matthew Ashron, kako bi zajedno postigli savršeni dizajn i uspjeli realizirati svoju viziju. T.Kvorka
NALJEPNICE I KOMADIĆI TKANINE
Nakon što je više od tri milijuna digitalnih lego-kocki napravljeno iz ničega za “LEGO film”, svaki novi film dodao je više kockica, dodataka i boja. Baš kao što je “The LEGO Batman Movie” uveo prirodne elemente poput pare i vatre u svoju animiranu paletu, a “The LEGO NINJAGO Movie” uveo travu i zemlju, tako novi “LEGO film 2” uvodi objekte poput naljepnica i komadića tkanine, što odgovara dječjoj ingenioznosti, jer, kako je Dan Lin istaknuo: “Htjeli smo da se djeca osjećaju kao da je ovo svijet koji mogu sami izgraditi”.
Najčitanije iz rubrike