Osijek
OBJAVLJEN VODIČ ZA VLASNIKE PASA I MAČAKA - “PSI I MAČKE U ZAJEDNICI”

Izobrazba za vlasnike kućnih ljubimaca
Objavljeno 10. siječnja, 2019.

Stižu dobre vijesti iz Grada kada su u pitanju naši kućni ljubimci. Kako bi stvorio što zdravije okružje za kućne ljubimce i njihove vlasnike, te općenito građane Osijeka, a s obzirom na sve veći broj pasa i mačaka, Grad Osijek je, u svrhu podizanja svijesti o primjerenoj skrbi za životinje, odlučio novoupisanim vlasnicima pasa i mačaka besplatnim radionicama i informativno-stručnim vodičem pružiti besplatnu izobrazbu.

Partneri Grada na ovom projektu su Udruga Prias, Alenka Medak, licencirani voditelj za obuku pasa i ovlaštenik za provođenje testa socijalizacije nad opasnim psima, i veterinar Dario Bakša, koji su sudjelovali u pisanju stručnih dijelova Vodiča, te Udruga Pobjede i Udruga 9 života.

Tako je već krajem prošle godine u Mjesnom odboru Višnjevac održana prva u nizu planiranih radionica o odgovornoj skrbi za životinje i kulturnom načinu ponašanja vlasnika pasa, a u sklopu radionice predstavljen je i Vodič za vlasnike pasa i mačaka - "Psi i mačke u zajednici".

Vodič obuhvaća temeljne upute o brizi i odgovornosti prema mačkama i psima, kulturi ponašanja vlasnika, zakonskim odredbama o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te ostale naputke i savjete u svezi sa zdravljem i odgojem pasa i mačaka. Vodič također sadrži popis uređenih zona za istrčavanje pasa na području Osijeka, kao i pregled lokacija uređenih igrališta za pse, praonica za kućne ljubimce i dodatnih sadržaja.

Grad je financirao troškove radionica te stručne pripreme izrade, tiska i distribucije Vodiča u iznosu od 20 tisuća kuna. Preostale radionice održat će se u prostorima gradskih četvrti ili mjesnih odbora, ovisno o adresi prebivališta većine polaznika i bit će pravodobno najavljene. Vodič je dostupan u osječkim veterinarskim stanicama, sjedištima navedenih udruga i u elektroničkoj inačici: Vodič za vlasnike pasa i mačaka 2018-2019.

Dodajmo i to da Grad Osijek, surađujući s Udrugom Pobjede, trenutačno provodi i projekt besplatne sterilizacije, cijepljenja i čipiranja namijenjen svim budućim udomiteljima napuštenih pasa. Prisjetimo se, prošle ih je godine udomljeno čak 400! A tijekom ove godine svoje utočište trebale bi dobiti i mačke. U suradnji s Udrugom 9 života, Grad planira otvoriti sklonište za mačke, uz promicanje kastracije i čipiranja mačaka radi kontrole razmnožavanja.I. Alilović
Vodič je dostupan u osječkim veterinarskim stanicama, sjedištima navedenih udruga i u elektroničkoj inačici
Možda ste propustili...

PROLJETNI BUVLJAK ZA ŽIVOTINJE

Sve donacije, ma kako malene bile, puno znače

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike