Dome slatki dome
BLAGDANSKO UKRAŠAVANJE

Unesite blagdansko raspoloženje u sve dijelove vašeg doma
Objavljeno 20. prosinca, 2018.
Dojam možete pojačati i unošenjem blagdanskog raspoloženja u sve dijelove doma

Blagdansko vrijeme donosi poseban ugođaj i raspoloženje, a većina ljudi želi ih unijeti i u vlastiti dom. Tradicija je dekoriranja duga i različita u pojedinim krajevima, a predmeti koji se najčešće koriste kao dekorativni elementi u interijeru i eksterijeru su adventski vijenci, božićna drvca, kuglice, lampice, svijeće itd. Blagdansko dekoriranje unosi poseban šarm i opuštajuću atmosferu u vaš životni prostor. Cilj je ovakvog dekoriranja naglašavanje posebnog slavljeničkog raspoloženja, pa su i dekorativni elementi uglavnom izrađeni u sjajnim, reflektirajućim i bljeskavim bojama i obradama.

Usklađenost boja
Ovakvi predmeti zasigurno pojačavaju doživljaj, ali istodobno i mogućnost prekoračenja dopadljivog ukrašavanja, koje često rezultira upravo suprotnim efektom – neukusnom nakićenošću. Težnja da se sa što većim, brojnijim i osvjetljenijim dekorativnim elementima u zajedničkoj kombinaciji izrazi slavljeničko raspoloženje je pogrešno jer previše blještavila i boja ne dopušta isticanje pojedinih interesantnih detalja. Osim blagdanske i slavljeničke, cilj je stvaranje i svečane atmosfere, koju nužno prate elegantne i bojama usklađene dekoracije.Elegantne i decentne dekoracije stvorit će puno dojmljiviju atmosferu u vašem domu, nego preveliko blještavilo i kićenost.

Dojam možete pojačati i unošenjem blagdanskog raspoloženja u sve dijelove vašeg doma. Pritom je dobro imati ideju o načinu dekoriranja koju ćete provući svim prostorijama na način da definirate stil, boju i dekorativne elemente koji mogu biti u različitim veličinama.

Crvene bobice
Ako ste npr. ljubitelj božićne zvijezde, mogli biste ju iskoristiti kao osnovni element dekoracije prostora.

Dekoriranje polica ili komoda, stola za ručavanje u kombinaciji s crvenim bobicama i svijećama do ukrašavanja božićnog drvca božićnim zvijezdama – ideja je koju svakako trebate isprobati! Vrlo je interesantna i dopadljiva ideja dekoracija voćem u kombinaciji s drugim tipičnim dekorativnim predmetima.

Izabela GALOVIĆ NINIĆ, dipl. ing. arh.
Dizajn
Blagdansko ukrašavanje
Decentna rasvjeta
Dekoraciju možete upotpuniti elegantno ukrašenim božićnim drvcem i decentnom rasvjetom. Kao dekorativni element možete upotrijebiti i češere koji se idealno uklapaju u pojačavanje zimskog i blagdanskog ugođaja. Povezivanje postojećih boja interijera s bojama dekoracije sigurno će biti dobra kombinacija. Mogućnosti ukrašavanja bezbrojne su, a svaka za cilj ima samo jedno – da se upravo vi i vaša obitelj osjećate blagdanski i ugodno u okruženju svog doma. Stoga, odaberite upravo onaj stil koji će vas ispuniti zadovoljstvom...
Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

DA ORHIDEJE DUGO I LIJEPO CVATU

I biljke vole piti zeleni čaj

LIFESTYLE H: RANILICA ZA DIJETE

Udobnost, sigurnost i praktičnost u dizajnu

Najčitanije iz rubrike