Regija
ZAPOČELI RADOVI NA PODUZETNIČKOM INKUBATORU

U novom inkubatoru bit će 11 ureda
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
SLATINA

Nakon što je Poduzetnički inkubator u Virovitici u cijelosti opravdao svoje osnivanje i postojanje, Virovitičko-podravska županija pokrenula je gradnju sličnih objekata u Pitomači i Orahovici, a jučer je označen početak radova na rekonstrukciji i prenamjeni zgrade nekadašnjeg hotela, poslije doma zdravlja, također u Poduzetnički inkubator, četvrti na području županije. Nakon njegova dovršenja bit će zaokružena Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije.,

Ukupna vrijednost projekta je 27.907.310,57 kuna, iz Europskog fonda za regionalni razvoj bit će sufinancirano 19.970.530,49 kuna, a prve stanovnike slatinski inkubator trebao bi primiti 1. rujna 2019. godine. Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, partneri u projektu su Gradska razvojna agencija Slatina i Poduzetnički inkubator VPŽ, izvoditelj radova je tvrtka Građenje Marković iz Grabića, a stručni nadzor provodi osječka tvrtka Trinas projekt. Završetkom radova na toj zgradi Slatina će dobiti 11 uredskih prostorija, kreativni studio te opremu za krojenje i šivanje.

Na svečanosti otvorenja radova gradonačelnik Denis Ostrošić istaknuo je da Grad podržava realizaciju županijske Mreže inkubatora, koja će pridonijeti razvoju poduzetničkih potpornih institucija i potaknuti razvoj konkurentnog, inovativnog poduzetništva, a time i ujednačen regionalni razvoj.

Pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac naglasila je zadovoljstvo i ponos na cijelu ekipu Virovitičko-podravske županije, koja je znala osmisliti projekt i napisati ga, pa je takav izuzetno kvalitetan projekt ocijenjen kao prihvatljiv i financira se s više od 20 milijuna kuna.

– S obzirom na to da više od 99 posto poslovnih subjekata u RH čine mikro, mali i srednji poduzetnici, posebno raduje činjenica da će ovdje naći mjesto 11 novih, a u svim inkubatorima gotovo 50 poduzetnika. Doista vjerujemo da su ovo najvrjednije i vrlo kvalitetne investicije, kojima radimo na osnaživanju poduzetništva i gospodarstva, ali i na snažnoj demografskoj mjeri, jer pružamo konkretnu pomoć poduzetnicima i pružamo nadu mladima da ostaju u Hrvatskoj - rekla je Mandac.

Otvorenje radova na četvrtom Poduzetničkom inkubatoru pozdravili su predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić i saborska zastupnica Vesna Bedeković, koja je istaknula da taj pothvat treba promatrati kao snažnu demografsku mjeru koja će omogućiti ostanak i osiguravanje egzistencije mladima.

Početak radova označio je župan Igor Andrović, koji je naglasio da mladi s idejama i željom za poduzetništvom sada na području županije imaju kompletnu infrastrukturu na raspolaganju. P.Žarković
Šansa mladima
Saborska zastupnica Bedeković naglasila je povezanost inkubatora s odgojno-obrazovnim sustavom, jer Slatina ima dvije srednje škole s programima usmjerenim na tržište rada. “Neki od završenih srednjoškolaca naći će svoje mjesto kroz pokretanje vlastitih poduzetničkih pothvata u Poduzetničkom inkubatoru, kao i završeni studenti Visoke škole u Virovitici”, rekla je.
Možda ste propustili...

U ČETIRI DANA ODVEZLI VIŠE OD 400 KILOMETARA

Vukovar dočekao biciklističku Karavanu prijateljstva

PREDAVANJE O SIGURNOSTI U PROMETU

Pojas važan i za stražnja sjedišta

Najčitanije iz rubrike