Crna kronika
D34 - OPASNA PROMETNICA

Još nije poznat uzrok slijetanja kamiona s ceste
Objavljeno 8. prosinca, 2018.
U prometnoj nesreći kod Slatine poginuo je 54-godišnji vozač kamiona osječkih registracija

Vezani članci

TRAGEDIJA KOD SLATINE

Osječanin poginuo u slijetanju kamiona

SLATINA - Još se uvijek ne znaju uzroci pogibije vozača kamiona osječkih registracija nakon slijetanja vozila s ceste u blizini Slatine. Pedesetčetverogodišnji vozač kamiona MAN osječkih registracijskih oznaka kretao se kroz Novi Senkovac prema istoku, u smjeru Čađavice. Iz neutvrđenih razloga na ravnoj i suhoj cesti, u uvjetima dobre vidljivosti, skrenuo je ulijevo na trak kolnika koji je namijenjen vozilima iz suprotnog smjera, prešao cijelu cestu i preko rubnjaka nekontrolirano sletio u duboki putni jarak. Vozilo se prevrnulo na lijevi bok, a vozač, koji je bio sam u vozilu, poginuo je na mjestu tragičnog događaja.
U rekordno kratkom vremenu na mjesto nesreće došli su djelatnici Hitne medicinske pomoći, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje Slatina, ali nesretnom vozaču nisu mogli pomoći. Sreća u nesreći bila je što u trenutku slijetanja kamiona s ceste nije bilo drugih vozila koja bi se našla na putanji kretanja teretnog vozila, jer tada bi posljedice bile još i daleko veće. Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave virovitičko-podravske Josipa Štajdohara, po nalogu zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Virovitici nad stradalim vozačem bit će provedena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.


Ravna cesta između Novog Senkovca i Čađavice postaje prometno opasna dionica jer se upravo na tom dijelu ceste prometne nesreće sve češće događaju. Tako je u siječnju 2012. na toj cesti nedaleko od Vraneševaca poginuo 35-godišnji pješak, na kojega je naletio automobil. Dana 27. svibnja prošle godine između Novog Senkovca i Vraneševaca došlo je do slijetanja automobila s ceste, koji je potom udario u putni most, zapalio se i potpuno izgorio. U njemu je bila peteročlana obitelj, roditelji i najstarije dijete teško su ozlijeđeni, a dvoje male djece u dječjim sjedalicama ostalo je neozlijeđeno.
Prije nešto više od godinu dana, 10. kolovoza prošle godine, gotovo na istome mjestu, samo nekoliko stotina metara u smjeru Novog Senkovca, također se dogodila prometna nesreća s tragičnim posljedicama. Vozač automobila kretao se neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na cesti, pri čemu je prednjim desnim dijelom svojeg vozila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 50-godišnjak. Bicikl je odbačen u nekoliko metara dubok desni putni kanal, a biciklist je odbačen na desni rub ceste, pao na kolnik i preminuo na mjestu nesreće.
Petar Žarković
opasno
SVE JE VIŠE

PROMETNIH

NESREĆA
Možda ste propustili...

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike