Osijek
PRVI ČETVRTAK U PROSINCU REZERVIRAN ZA “VEČER MATEMATIKE”

Pregršt zabave u III. gimnaziji
Objavljeno 5. prosinca, 2018.
Udruga matematičara Osijek, Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku i osječka III. gimnazija, petu godinu zaredom organiziraju „Večer matematike”, koja će se održati sutra (četvrtak, 6. prosinca) u prostorijama škole.

Riječ je o manifestaciji nastaloj na inicijativu Hrvatskog matematičkog društva, a održava se već šest godina svakog prvog četvrtka u prosincu na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a sve s ciljem poticanja izgradnje pozitivnog stava učenika prema matematici. Zanimljivo događanje svake godine u Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji u Osijeku okupi gotovo 600 učenika iz čitave županije. Svake godine organizatori uspiju nadmašiti prethodnu, a uvijek sve prolazi uz puno zabave, natjecanje i druženje učenika iz brojnih slavonskih i baranjskih škola. Ovogodišnji program započinje pričaonicama (17.30 - 18 sati), nastavlja se igraonicama (18 - 19 sati) te završava kvizom „Tko zna, zna” za učenike četvrtih razreda (19.15 sati). „Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, a da i nismo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo”, kaže Aleksandra Floreani, prof., predsjednica programskog odbora.

Na ovogodišnjoj „Večeri matematike” sudionici će saznati kako uz pomoć matematike odabrati savršenog partnera, postat će detektivi statističari, naučit će neke matematičke trikove, igrat će logičke igre, modelirati s pomoću grafova, naučiti kakve veze imaju glazba i matematika te još mnogo zanimljivosti. J.P.
Možda ste propustili...

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament

Najčitanije iz rubrike