Osijek
DANI EUROPE NA PRAVNOM FAKULTETU

U fokusu izbori članova u Europski parlament
Objavljeno 4. svibnja, 2024.
Katedra za ustavno i europsko pravo u suradniji s Europskim dokumentacijskim centrom Knjižnice i Studentskim zborom Pravnog fakulteta Svaučilišta Josipa Jurja Strossmayera tradicionalno organizira Dane Europe PRAVOS. Ove godine u tjednu od 6. do 10. svibnja.

Dan Europe (9. svibnja) svake godine slavi mir i jedinstvo u Europi, povezuje se s temom koja je za tu godinu dogovorom odabrana kao ključna u komunikaciji europskih institucija prema građanima. Ove godine u fokusu su izbori članova u Europski parlament u državama članicama Europske unije, koji se održavaju od 6. do 9. lipnja. U Hrvatskoj ti su izbori u nedjelju, 9. lipnja.

Zbog toga su na programu ovogodišnjeg obilježavanja na Pravnom fakultetu Osijek predavanja općenito o izborima kao obliku demokratskog odlučivanja građana, ali i ostale aktualne teme od interesa za mlade, kao i druge u području politika i zakonodovstva Europske unije s nizom predavanja profesora Pravnog fakulteta u Osijeku u suradnji s brojnim gostima predavačim i partnerima.

Također, u predvorju glavne zgrade Fakulteta (Radićeva 13) postavljena je izložba u povodu Dana Europe pod nazivom Dani Europe PRAVOS i izbori za Europski parlament #Iskoristi svoj glas.

Cjelokupni program obilježavanja Dana Europe PRAVOS 2024. i Europske godine vještina dostupan je na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta: https://www.pravos.unios.hr/edc-novosti/dani-europe-od-6-do-10-svibnja-2024-godine-na-pravnom-fakultetu-osijek/. D. Kuštro
Možda ste propustili...

OSJEČKI SDP-OVCI MARIJAŠEVIĆ I PILIŽOTA KONTRIRAJU "HODAČIMA"

Ne hodu za redukciju ljudskih prava - ovo je Osijek, Hrvatska, a ne Poljska i Afganistan

SVEČANO NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI

Promovirani prvostupnici

Najčitanije iz rubrike