Osijek
POMOĆ U OPREMANJU ŠKOLA

Općina darovala pametnu ploču
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Za razliku od mnogih osnovnih škola koje se u današnje vrijeme suočavaju sa smanjenjem broja učenika, u Osnovnoj školi Antunovac događa se upravo suprotno – porast broja upisane djece, pa tako ove godine imaju 42 prvašića. Riječ je o tri prva razredna odjela, od kojih su dva u matičnoj školi u Antunovcu a jedan u područnoj školi u Ivanovcu.

Kako bi se takav pozitivan trend nastavio i kako bi u školi djeca imala što bolje uvjete rada, Općina Antunovac redovito podupire rad škole u skladu sa svojim mogućnostima. Slijedom toga, kaže načelnik Davor Tubanjski, prepoznali su važnost osiguravanja tehnološki naprednih pomagala u nastavi pa se Općina Antunovac uključila u pomoć i u tom području donacijom tzv. pametne interaktivne ploče, vrijedne 15.000 kuna.

- Interaktivna je ploča napredna vrsta školske ploče koja, umjesto krede i spužve, s pomoću računala i projektora omogućuje visok stupanj suradnje i interakcije profesora i učenika tijekom nastave. Dodirom na interaktivnu ploču može se klikati, pisati, snimati, pomicati elemente poput digitalnog šestara ili ravnala, podcrtavati, koristiti se vizualnim i auditivnim sadržajem uz brojne druge mogućnosti, a sve s ciljem aktivnog učeničkog sudjelovanja u nastavi. Potencijal interaktivne ploče je velik, a vjerujemo kako će se nastavno osoblje OŠ Antunovac njime služiti na mnogo zanimljivih i kreativnih načina, od čega će u konačnici najviše dobiti učenici – smatra Davor Tubanjski, koji se i osobno s ravnateljem Tomislavom Dukom uvjerio u oduševljenje učenika suvremenim pomagalom. D. Pejić
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike