Kultura
OD 13. DO 18. STUDENOGA U ZAGREBU

Ovaj Interliber s 300 izlagača iz 13 zemalja
Objavljeno 13. studenog, 2018.
Posjetitelje očekuje predstavljanje novih knjiga, ali i razgovori s književnicima te knjige po povoljnim cijenama
ZAGREB

Ovogodišnji 41. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber bit će održan od 13. do 18. studenoga u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma gdje će više od 300 izlagača iz 13 zemalja izlagati svoja izdanja.

Posjetitelje, kako ističu organizatori, očekuje predstavljanje novih knjiga domaćih i inozemnih autora, druženje i razgovori s književnicima, čitaonice i radionice, dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, kvizovi, glazbeni programi te stručni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, brojni okrugli stolovi i panel rasprave.Prateći programi organiziraju se u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskim kviz savezom i izlagačima.
Knjigodar
I ove godine bit će organiziran edukativno-zabavni program za djecu. Učenici osnovnih i srednjih škola natjecat će se u kvizovima znanja High Five, a ove će godine na sajam doći i najbolji hrvatski ‘kvizaši‘ radi Ekipnog državnog prvenstva.Inteliber je uključen u Knjigodar, akciju darivanja knjiga školskim knjižnicama Hrvatske udruge školskih knjižničara, kako bi se kroz natječaj svake godine popunio knjižni fond odabrane školske knjižnice i podigla svijest o njihovoj važnosti za izgradnju društva znanja.Posebno osmišljen Premium program održavat će se na galeriji 5. paviljona i na glavnoj pozornici u 6. paviljonu.Uz predstavljanje knjiga naglasak je na zanimljivim panel-diskusijama, uz nazočnost domaćih i međunarodno priznatih književnih zvijezda i stručnjaka.
Honeyman i Enger
Uz domaće autore organizatori najavljuju dolazak škotske autorice Gail Honeyman, koja je osvojila svjetsku književnu pozornicu knjigom "S Eleanor Oliphant je sve u redu", koju će predstaviti na ovogodišnjem Interliberu.Na Interliber, navode organizatori, stiže i norveški autor kriminalističkih uspješnica Thomas Enger.Novost na ovogodišnjem Interliberu je World Education Fair - Sajam svjetskog obrazovanja, koji se održava 16. i 17. studenoga u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Na World Education Fairu svi zainteresirani za obrazovanje u inozemstvu moći će dobiti informacije o studiranju, srednjim školama, jezičnim tečajevima u inozemstvu i Work&Travel USA programu studentske kulturalne razmjene u SAD-u.Izložbeni prostor Ruske Federacije hrvatskoj će publici ponuditi široku ponudu moderne ruske književnosti – od poezije do povijesnih djela i prijevoda. Hrvatskim čitateljima će omogućiti upoznavanje s autorima čija su djela već prevedena na hrvatski jezik, kao i nova imena.Od ruskih pisaca na izložbenom će se prostoru tijekom trajanja Interlibera predstaviti Yuri Nechiporenko i Maxim Osipov.U srijedu, 14. studenoga, održat će se okrugli stol "Slavenska književnost kao čimbenik razvoja mentalne ekologije u svijetu".Na izložbenom prostoru pojedinih nakladnika organizirana su predstavljanja knjiga i druženja s autorima. Hina/D.Kć.
ZA DJECU
POSEBNI PROGRAM I OVE GODINE
Premium programi svakog popodneva
Uz predstavljanje knjiga, naglasak je na zanimljivim panel-diskusijama, uz nazočnost domaćih i međunarodno priznatih književnih zvijezda i stručnjaka. Posebno osmišljen Premium program održavat će se na galeriji 5. paviljona i na glavnoj pozornici u 6. paviljonu. Već prvoga dana u utorak, 13. sudenoga, u 5. paviljonu od 17 do 19 sati bit će održana zanimljiva panel-diskusija: Zakon o knjižnicama. Na glavnoj bini u 6. paviljonu bit će predstavljena knjiga “Papa Franjo: Zdravo Marijo”, na kojoj sudjeluju: Petar Balta, Miro Radalj i Mihovil Kurkut.
Možda ste propustili...

PREDAVANJE O DOŠAŠĆU U HRVATSKOJ KNJIŽEVNOJ BAŠTINI

Bilić: Došašće je danas potrošačko i hedonističko

OSJEČKA PROMOCIJA “EZANA” IVANE ŠOJAT

Roman o ljudima i čovjekovu dobru i zlu

SLADETIĆ I ŠABIĆ IZLAŽU U VINKOVCIMA

Radovi koji se smiju dirati

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆ ISPRIČAN GLAZBOM, RIJEČJU I SLIKOM

Na CD-u i kratka priča Ivane Šojat

2

DUBROVAČKI UMJETNICI U KAZAMATU

Umjetnici zagađeni i iziritirani vrevom, bježe iz Dubrovnika

3

IZLOŽBA U KLOVIĆEVIM DVORIMA

Retrospektiva Vladimira Becića nakon više od 30 godina!