Kultura
"DOKTOR OD ŽIVOTINJICA" TEATRA GAVRAN U DJEČJEM KAZALIŠTU

Naučite kako riješiti sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo
Objavljeno 10. studenog, 2018.
Doktor od životinjica, predstava Dječje scene Teatra Gavran, autora Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu te poznatog lektirnog pisca za mlade, gostuje u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u nedjelju 11. studenoga, s početkom u 10.30 sati.
Nakon 15 godina uspješnog djelovanja i igranja svojih predstava za odrasle u Zagrebu, te diljem Hrvatske i Europe, Teatar Gavran je pokrenuo i svoju dječju scenu. Prva predstava upravo je lutkarski igrokaz Doktor od životinjica, čiji je autor hrvatski kandidat za Nagradu ANDERSEN za 2016., najznačajniju svjetsku nagradu za dječju književnost.
Priča ovog igrokaza je jednostavna, nježna i zabavna, te primjerena djeci od 3 do 7 godina. U ordinaciji šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji. Veterinar i njegov medicinski brat papagaj, pomoći će psu i mačku da savladaju svoje strahove od dolaska u ordinaciju, te će ih pri tome naučiti kako riješiti uzajamne sukobe i zadobiti istinsko prijateljstvo.
U interaktivnoj i blago edukativnoj igri mali gledatelji će i sami naučiti ponešto o ponašanju u ordinaciji i savladavanju nepotrebnih strahova, te ispravnom odnosu prema prijateljima.
Redatelj i kreator lutaka je Jakov Gavran, magistar glume i lutkarstva, dok će uz njega lutke animirati i diplomirani glumci-lutkari Luka Bjelica i Borna Galinović. Dramaturg je Osječanin Hrvoje Seršić, doktor lutkarstva i docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Glazbu i stihove napisala je Hana Huljić, magistra glazbene teorije i kompozicije. Oblikovatelj svjetla je Mario Vnučec, a oblikovatelj tona Neven Zebić.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kazališta po cijeni od 20 kuna svakim radnim danom od 8 do 15 sati, sat uoči nedjeljne izvedbe ili rezervirati na telefon 501-485 i e-mailom na marketing@djecje-kazaliste.hr.N.Vek.
Možda ste propustili...

GORAN GUKSIĆ LJETO ĆE PROVESTI RADNO - U IRSKOJ

Ponekad imam osjećaj kao da ova naša država ne želi nas slobodnjake

DANAS NA FILOZOFSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Klasike izvodi Tamburaški orkestar "Strossmayer"

TRIBINA NA FFOS-U “STO GODINA OD JESENI SREDNJEG VIJEKA JOHANA HUIZINGE”

Utjecaj na obrat u humanističkim znanostima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRIBINA NA FFOS-U “STO GODINA OD JESENI SREDNJEG VIJEKA JOHANA HUIZINGE”

Utjecaj na obrat u humanističkim znanostima

2

U POVODU OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA

Muzejske zanimljivosti

3

U SKLOPU 26. FESTIVALA GLUMCA

Glumačkom velikanu Ivi Gregureviću odali počast članovi HDDU-a