Regija
UREĐAJ ZA VIDEONISTAGMOGRAFIJU

Vukovarskoj bolnici pomoć Konzuma
Objavljeno 7. studenog, 2018.
VUKOVAR - Predsjednik Uprave Konzuma Slavko Ledić uručio je Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici ratnih veterana prijeko potreban uređaj za videonistagmografiju, pretragu koja se koristi u dijagnostici i liječenju vrtoglavica. Donaciju u vrijednosti gotovo 231 tisuću kuna primili su ravnateljica bolnice Vesna Bosanac i voditelj Poliklinike za otorinolaringologiju Siniša Maslovara.
- Ova je donacija od ogromnog značaja za nas, ali i za naše brojne pacijente, jer njome dobivamo novi, suvremeno koncipiran i unaprijeđen videonistagmografski uređaj bez kojega je teško zamisliti pouzdanu dijagnostiku poremećaja ravnoteže. Dosadašnji je uređaj star 11 godina, potpuno je dotrajao i često je neispravan, pa je bilo krajnje vrijeme da ga zamijenimo. Zahvalni smo Konzumu na velikodušnoj donaciji - izjavio je Maslovara.
Dr. Vesna Bosanac je, uz riječi zahvale, naglasila kako je Poliklinika za otorinolaringologiju vukovarske bolnice jedan od najpoznatijih centara za dijagnostiku i liječenje poremećaja ravnoteže na području Hrvatske, u koju godišnje zbog tih tegoba dolazi više od 700 pacijenata.
- Više od 80 posto pacijenata nije s područja Vukovarsko-srijemske županije, već dolazi s područja drugih županija, uključujući i one najudaljenije poput Dubrovačko-neretvanske i Istarske. Zahvaljujući doktoru Maslovari i cijelom njegovom timu, naša je bolnica poznata i izvan Hrvatske po svojim postignućima na polju dijagnostike, a posebice liječenja vrtoglavica metodama vestibularne rehabilitacije. Vjerujem kako će im ovaj uređaj pomoći da granice u tomu ponovno pomaknu - naglasila je tom prigodom ravnateljica vukovarske bolnice.
Predsjednik Uprave Konzuma izrazio je zadovoljstvo što imaju priliku ovom donacijom pomoći bolnici u svakodnevnom radu te pridonijeti još kvalitetnijoj dijagnostici i liječenju pacijenata. Naglasio je kako je društveno odgovorno djelovanje, osobito u lokalnim zajednicama u kojima posluju, bilo i ostalo u fokusu Konzumova poslovanja.
- Nadam se kako ćemo imati još prilika pridonijeti radu vukovarske bolnice, koja je za sve nas simbol nepokolebljive snage i borbe - rekao je Ledić.
Sredstva za donaciju ostvarena su iznimnim uspjehom kampanje Zdravoljupci, kojom Konzum nastoji podići svijest djece i mladih, ali i odraslih građana, o važnosti redovite konzumacije voća i povrća te uravnotežene prehrane. D. Korpoš
230.945

tisuću kuna vrijedan je donirani uređaj za videonistagmografiju
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

Najčitanije iz rubrike