Mozaik
GOURMET PRIČA SLAVONIJE, BARANJE I SRIJEMA OD 17. DO 28. LISTOPADA

Desetak dana trajat će avantura otkrivanja starih i novih okusa
Objavljeno 13. listopada, 2018.
Gourmet priča počinje 17. listopada, u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom

Što je život bez dobre hrane i kapljice vina? Neki bi rekli - samo puko preživljavanje. Okupljanje oko stola važan je trenutak, jer je znak okupljanja obitelji, zajednice, prijatelja i onih koji će to tek postati. I u Slavoniji, Baranji i Srijemu okupljanje oko stola svečani je i sveti trenutak. Posebno za domaćina koji uvijek daje ono najbolje što ima svom gostu. To zna svatko tko je bar jednom posjetio Slavoniju. Kultura obilja i toplo gostoprimstvo desetljećima su dio tkiva ljudi ovog kraja. Ovdje je “slow food” način života. Uvijek je bilo i ostalo važno podijeliti bogatstvo malih stvari koje život znače s drugim. Stoga smo ljude, proizvode i krajolik koji čini ovaj šareni kutak Hrvatske povezali u zajedničku priču o hrani i vinu u novom gourmet ruhu.Gourmet natjecanje

Tijekom desetak dana, od 17. do 28. listopada, trajat će avantura otkrivanja starih i novih okusa, mirisa i krajolika Slavonije, Baranje i Srijema. Gourmet priča počinje 17. listopada, u osječkom Muzeju okusa Michelin & Slavonija Gourmet radionicom, u kojoj će Udruga kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije pokazati kako pripremiti tapas na slavonski i kako tradiciju prikazati suvremenim stilom. Bit će to i prilika za novo finale Svjetskog nogometnog prvenstva između Francuske i Hrvatske, ovaj put odigrano kroz gourmet natjecanje francuskog Michelin* chefa Lionela Levyja i chefa Hrvatske nogometne reprezentacije i nositelja srebrne medalje iz Rusije 2018. Tomice Đukića, ujedno i chefa hotela Osijek. Dan poslije, 18. listopada, pod motom „od polja do stola“, na osječkoj će tržnici Udruga kuhara Osječko-baranjske županije pripremati svježi ručak za sve posjetitelje, ukazujući tako na važnost veze između lokalnih OPG-ova i ugostitelja.

Posebni meniji

Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema nastavlja se dalje od 19. do 28. listopada u restoranima s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Tih dana restoran vinarija Josić, Zimska luka hotela Osijek, restoran Waldinger, Krčma kod Ruže, Hotel Patria, Hotel Đakovo, restoran Sokak, Kuća Dida Tunje i drugi, ponudit će posebne menije prema promotivnoj cijeni od 75,00 kn i 120,00 kn. Već tradicionalni događaj koji je Osijek pozicionirao na mapu enološke turističke ponude Hrvatske „Večer vina i umjetnosti“, upotpunit će Gourmet doživljaj u subotu, 20. listopada. Savršen je to spoj više inicijativa vezanih uz vino, hranu i domaće proizvode u jedan novi sadržaj kojim se predstavlja enogastroponuda Slavonije, Baranje i Srijema. Svojim će gostima Gourmet priča Slavonije, Baranje i Srijema ponuditi upravo ono što očekuju od ove regije, ali i ponešto više. Jer priču o hrani i vinu ispričat će vrhunski kuhari budeći tradiciju u namirnicama koje stoljećima hrane Slavonce, Baranjce i Srijemce čineći ih danas izvrsnim domaćinima.. J.Kn.
Možda ste propustili...

IZBOR ZA PJESMU EUROVIZIJE U OPATIJI ODRŽAT ĆE SE 29. VELJAČE

Objavljen redoslijed pjesama na Dori i voditelji

OVE SUBOTE DOZNAT ĆEMO TKO JE NOVI “THE VOICE HRVATSKA”

Svaki finalist nastupa tri puta

PEARL JAM UOČI OBJAVE NOVOG ALBUMA “GIGATRON”

Izdali novi singl “Superblood Wolfmoon”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBJAVLJENA IMENA KANDIDATA ZA PORINA 2020.

Najviše nominacija za Urbana, Opću opasnost i J. R. Augusta

2

OVE SUBOTE DOZNAT ĆEMO TKO JE NOVI “THE VOICE HRVATSKA”

Svaki finalist nastupa tri puta

3

ŽIRI FILMSKOG FESTIVALA U BERLINU

Jednako i otvorena
uma pristupit ćemo
procjeni svakog filma